Szervezetünk hírei


Megérkezett a HUNOR és a HUSZÁR Győrbe
2013. június 06. 19:11
Megérkezett a HUNOR és a HUSZÁR Győrbe Mintegy háromórás oszlopmenetben megtett út után csütörtökön délután megérkezett a HUNOR hivatásos és a HUSZÁR önkéntes mentőszervezet csoportja Győrbe. Mellettük öt megyéből érkeztek megyei hivatásos katasztrófavédelmi mentőcsoportok, összesen közel ötszáz tűzoltó.
A HUNOR-t és a HUSZÁR-t Tolnai László tű. alezredes, igazgatóhelyettes és Beke Zoltán tű. alezredes, megyei polgári védelmi főfelügyelő fogadta. Az eligazítás során Jackovics Péter tű. alezredes, csapatvezető a mentőszervezetek állományának elmondta, a megyében a Duna áradása miatt több településen aktív védekezést folytatnak. Az ő feladatuk most az, hogy Győrújfalun segítsék a munkálatokat. Ott homokzsákolnak, gátépítési munkálatokat végeznek. A helyszín kiválasztását az indokolta, hogy Győrújfalu az a település, ahol azonnali, gyors, szakszerű reagálásra lehet szükség.
 
A Zala megyéből érkezett 121, a Jász-Nagykun-Szolnokból átvezényelt 96, a Vasból átirányított 67, a Somogy állományába tartozó 102, valamint az eredetileg Veszprém megyében szolgálatot teljesítő 107 hivatásos kolléga a megye úgymond „forró pontjain” dolgozik majd, így egyebek mellett Győrzámolyon, Győrújbaráton, Dunaszentpálon.
 
Időközben indítási parancsot kapott a helikopteres egység is, ők a levegőből derítik fel a Győrújbarát-Győrzámoly térségében kialakult helyzetet.
Fotó.: Jambrik Rudolf - FKI

Kapcsolódó képek:
Megérkezett a HUNOR és a HUSZÁR Győrbe Megérkezett a HUNOR és a HUSZÁR Győrbe Megérkezett a HUNOR és a HUSZÁR Győrbe
További képek a galériában