Szervezetünk hírei


Tudnivalók az önkéntes munkavégzéssel kapcsolatban
2013. június 07. 15:39
Eddig soha nem tapasztalt mértékben fogott össze az ország lakossága az érkező árvíz elleni védekezés érdekében, önkéntesek százai jelentkeznek munkavégzésre.
Az önkéntes segítők tevékenységét a területileg illetékes megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok koordinálják, amelyek weblapja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság www.katasztrofavedelem.hu lapjáról a "Megyei igazgatóságok" aloldalon, a   http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_teruleti linkről azonnal elérhetők.
 
A katasztrófavédelem mindenki számára biztosítani szeretné a biztonságos és koordinált munkavégzés lehetőségét, de fontos az is, hogy az árvíz elleni védekezés zavartalanul, a lehető leghatékonyabban történjen. Ehhez sok más mellett arra is szükség van, hogy az önkéntes munkára jelentkezők indulás előtt töltsék ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság regisztrációs adatlapját. Ez az adatlap valamennyi érintett megyei igazgatóság honlapján az árvízi információk között található meg, de a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapjáról is elérhetőek.
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_arviz_regisztracio
 
Kérjük továbbá, hogy a munkavégzéshez hozzanak magukkal védőkesztyűt, esőkabátot, lehetőség szerint gumicsizmát, és aki több napos munkavégzésre készül, a szükséges szállásról lehetőség szerint előre gondoskodjon.
 
Miután rendkívül sokan jelentkeznek önkéntes segítőnek, előfordulhat, hogy egyes megyékben már nem lehet regisztrálni, ezért azt kérjük, fontolják meg, van-e lehetőségük másik, árvíz által veszélyeztetett megyében segítséget nyújtani. Ha igen, e megye honlapján regisztráljanak!
 
Segítségüket és megértésüket köszönjük!