Szervezetünk hírei


Harmadik roham a szúnyogok ellen
2013. július 08. 13:55
A bevont külsős szakértő és az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatal javaslata alapján a héten újabb szúnyoggyérítést hajtanak végre az árvízzel érintett területeken.
A lakosság életminőségének javítása érdekében a Duna teljes szakaszán, valamint az ártérben végzett katasztrófavédelmi célú szúnyoggyérítés teljes második üteme után kiegészítő kezelés veszi kezdetét július nyolcadikán. A csütörtökig tartó harmadik ütemben földi-kémiai gyérítés negyvenhatezer, légi-kémiai irtás pedig ötvenezer hektáron zajlik.
 
Az ütemterv szerint – amelyet az időjárás, mint tette azt a közelmúltban is, felülírhat – Mosonmagyaróvár térségében légi-kémiai kezelés mától szerdáig lesz, a földi-kémiai kezelés csütörtökön várható. A Dunakanyarban a levegőből szintén hétfőtől szerdáig irtanak, szerdán és csütörtökön pedig a földi gyérítést hajtják végre. Budapesten tizedikén, vagyis szerdán várható a légi kezelés, a Csepel-szigeten ma és holnap a légi és a földi gyérítésen egyaránt túlesnek. Dunaújváros térségében a hét első három napján végzik el a kétféle kezelést. Szekszárd környékén a földi kémiai gyérítést holnap és holnapután hajtják végre, a levegőből pedig szerdán és csütörtökön irtják a vérszívókat. Baja és Mohács térségében hétfőn és kedden a földről gyérítik a szúnyogokat, szerdán és csütörtökön pedig a légi kezelés várható.