Szervezetünk hírei


Emlékezés a hősi halott tűzoltókra
2013. augusztus 09. 08:18
Emlékezés a hősi halott tűzoltókra A hősi halált halt és szolgálatteljesítés közben elhunyt tűzoltókra emlékeztek augusztus 8-án este a Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem „K” épülete előtt. Az Emlékezés Napján délután a Hősök terén gyülekeztek az emlékezők tűzoltóautókkal és motorokkal, innen indultak az egyetem felé, ahol hét évvel ezelőtt három fővárosi tűzoltó halt hősi halált egy pincetűz oltása közben.
Ezen a napon az ország tűzoltóságai egy időben emlékeztek meg szolgálatteljesítés közben elhunyt bajtársaikra. A szerek kiálltak a szertárakból és harminc másodpercen át kék lámpák fényével és szirénák hangjával adóztak a tűzoltók a hős kollégák emléke előtt.
 
Este a műegyetem aulájában a 2006. augusztus 8-án, az egyetem pincéjében keletkezett tűz oltása közben hősi halált halt három fővárosi tűzoltó, Pintér Gábor tű. főhadnagy, Horváth Ákos tű. hadnagy és Reppman Károly tű. hadnagy emléktáblájánál gyújtottak mécseseket és helyezték el virágaikat az emlékezők. A családtagok, barátok, egykori kollégák és számos együttérző résztvevő mellett a rendőrség, a polgárőrség, az önkéntes tűzoltó egyesületek munkatársai is lerótták kegyeletüket az elhunyt hős tűzoltók emléke előtt. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében Dr. Gyurka Tímea tű. ezredes, hivatalvezető és Vass Ferenc tű. főhadnagy, míg a Magyar Tűzoltó Szövetség nevében Dobson Tibor tű. dandártábornok, a szövetség elnöke helyezett el koszorút.
 
A búcsúzás pillanataiban Gucz György tű. főhadnagy, a Katasztrófavédelem Központi Zenekar trombitása torokszorítóan szépen játszotta el az Il Silenzio-t, majd a tűzoltóautók szirénáinak hangjával ért véget a megemlékezés.
 
 
Fotó: FKI Videócsoport

Kapcsolódó képek:
Emlékezés a hősi halott tűzoltókra Emlékezés a hősi halott tűzoltókra Emlékezés a hősi halott tűzoltókra
További képek a galériában