Szervezetünk hírei


Átadták az idei év Katasztrófavédelmi Díjait
2013. november 07. 17:43
Átadták az idei év Katasztrófavédelmi Díjait A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében ünnepélyes keretek között adták át november 7-én a 2013. évi Katasztrófavédelmi Díjakat. Másodszor lehetett a különböző kategóriákban elkészített pályaműveket nevezni, a nyerteseknek szóban is bizonyítaniuk kellett díjra érdemességüket.
A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megrendezett ünnepi szenátus ülésén Prof. Dr. Patyi András egyetemi tanár, rektor köszöntötte a meghívott állami és társadalmi szervek vezetőit, az idei esztendőben jelentős tudományos munkát végző egyetemi oktatókat, kutatókat és hallgatókat. A katasztrófavédelmi díj létrehozásáról szóló együttműködési megállapodást az alapítók (Magyar Tudományos Akadémia, BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, Nemzeti Közszolgálati Egyetem, Somos Alapítvány) 2012 júliusának végén írták alá azzal a céllal, hogy a nemzeti értékeinket képező természeti és épített környezet megóvásában aktívan tevékenykedő és kiemelkedő eredményt elérő természetes és jogi személyek munkáját elismerje és támogassa.
 
Egyéni kategóriában iparbiztonság szekcióban Szabó Ágnes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa, polgári védelem szekcióban Teknős László, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének munkatársa, az NKE Katonai Műszaki Doktori Iskola hallgatója nyerte, míg a tűzvédelem szekcióban Murai László, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa vehetett át díjat.
 
Az intézményi kategóriában a Pécsi Tudományegyetem Pollack Mihály Műszaki és Informatikai Kar Juhász Jenő Szakkollégiumának építőmérnöki tagozata nyert, a díjat Petri Endre László, a szakkollégium elnöke vette át.
 
A Magyar Tudományos Akadémia elnökének elismerő oklevelét az MTA képviseletében Dr. Józsa János Balázs tanszékvezető egyetemi tanár, míg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának bronz plakettjét a humánszolgálat vezetője, Bittmann Tibor tű. dandártábornok adta át. A díjazottakat az egyéni díjazottaknak pénzjutalmat felajánló Somos Alapítvány nevében Prof. Emeritus Solymosi József ny. mérnök ezredes, az MTA doktora, a BM OKF Iparbiztonsági Tudományos Tanácsának elnöke köszöntötte, aki egyben díjazottá is vált. A professzor ugyanis a szenátusi ülésen vehette át Professzor Emeritusi oklevelét.
 
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem október 29-én tudományos konferenciát szervezett azzal a céllal, hogy a díj I. és II. kategóriájában kiírt pályázati felhívás alapján beérkezett, és két független szakember által előzetesen elbírált pályaműveket bemutassák és zsűri által értékeljék. A díj odaítéléséről a zsűri javaslata alapján az alapító felek által létrehozott kuratórium döntött.
 
Az immár második alkalommal megrendezett tudományos konferencián elért eredmények, illetve a bemutatott tudományos dolgozatok egyaránt szolgálják a tudományos közélet, valamint a katasztrófavédelmi igazgatás és felsőoktatás épülését és fejlődését.
 

Kapcsolódó képek:
Átadták az idei év Katasztrófavédelmi Díjait Átadták az idei év Katasztrófavédelmi Díjait Átadták az idei év Katasztrófavédelmi Díjait
További képek a galériában