Szervezetünk hírei


Az idén is meghirdetik a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot
2014. január 16. 09:12
Az idén is meghirdetik a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot Tizennegyedik alkalommal írta ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot, amelyre a katasztrófavédelem hivatásos tűzoltó, illetve civil szakemberei, vagy tanulmányukat folytató leendő tűzoltók jelentkezhetnek május tizenötödikéig. A pályázat célja, hogy a résztvevők a tűzvédelem területét érintő, annak fejlődését elősegítő témákat dolgozzanak fel.
Pályázni a tűzmegelőzés, tűzoltás, műszaki mentés témájához kapcsolódó dolgozattal lehet, az anyagban egyebek mellett a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságához, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, vagy a tűzoltószakmához kapcsolódó más aktuális kérdések kifejtésére is lehetőség van. Pályázni egyénileg lehet, a dolgozat terjedelme – meghatározott formai követelmények mellett – nem haladhatja meg a harminc gépelt oldalt
 
A pályaműveket május huszonhatodikáig bizottság bírálja el. Ennek elnöke az országos tűzoltósági főfelügyelő, tagjait pedig a főfelügyelőség, a hatósági-koordinációs és művelet-elemzési főosztály, a gazdasági főigazgató-helyettesi szervezet, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézete, a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács, illetve a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület adja. Az elbírálásnál legnagyobb arányban a szakmai tartalom esik latba, emellett a szakmai újszerűség és a gyakorlati alkalmazhatóság is jelentős hangsúlyt kap, ugyanakkor a formai követelmények betartását és a stilisztika színvonalát is vizsgálják az ítészek.
 
A pályaműveket elektronikus adathordozón és nyomatatott formában, egy példányban (kötve vagy fűzve), zárt borítékba helyezve kell benyújtani május tizenötödikéig a főigazgatóság igazgatási főosztályára.
 
Dr. Balogh Imréné és a BM OKF között 2000. június 23-án született megállapodás a pályázat évenkénti kiírásáról. A pályamű díját – egy vésetlen emlékgyűrűt – június hatodikán adják át a nyertesnek.

Kapcsolódó képek:
Az idén is meghirdetik a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot   
Letölthető dokumentum(ok):