Szervezetünk hírei


A bajai sárkányok húztak a legjobban
2014. június 12. 19:24
A bajai sárkányok húztak a legjobban Bács-Kiskun megye katasztrófavédelmi csapata nyerte a VI. Rendvédelmi Sárkányhajó Magyar Kupát. Az együttes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit és a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság első számú csapatát utasította maga mögé.
A Népszigeti KSI Sporttelepén megrendezett viadalt a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezte az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület támogatásával. Tizenegy csapat szállt hajóba, a katasztrófavédelem több egységgel is képviseltette magát, de neveztek a fővárosi rendőrök, az Alkotmányvédelmi Hivatal, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal evezősei és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika Zászlóaljának hallgatói is. A versenyt a szervező igazgatóság helyettes vezetője, Palotai Zsolt Gábor tű. ezredes nyitotta meg.
 
A hajókba legfeljebb húszan szállhattak be, a kormányost és a hajót a szervezők biztosították, a legénységet és a dobost pedig a csapatok hozták magukkal. A verseny távja kétszáz méter volt, a szakemberek szerint sárkányhajózni csak összeszokottan lehet, mert hamar kiderül, ha valaki nem húz jól, vagy nem tartja az ütemet.
 
Az előfutamokkal együtt a csapatok legalább háromszor eveztek. A csaknem kétszázötven versenyző nemcsak a legjobb teljesítményt igyekezett nyújtani, hanem a csapatok drukkoltak is egymásnak.
 
A jó hangulatú versenyt végül a bajai hivatásos tűzoltóság csapata, a Speed Dragons nyerte. A második helyet a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóinak „Bakagálya” elnevezésű teamje szerezte meg, a harmadik helyen pedig a fővárosi tűzoltók végeztek. A győztesnek járó kupát és a dobogósok érmeit Varga Ferenc tű. dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője adta át.
 

Kapcsolódó képek:
A bajai sárkányok húztak a legjobban A bajai sárkányok húztak a legjobban A bajai sárkányok húztak a legjobban
További képek a galériában