Szervezetünk hírei


Az idei a tizenötödik emlékpályázat
2015. január 29. 12:49
Az idei a tizenötödik emlékpályázat Ahogy 2001 óta minden évben, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idén is kiírja a Dr. Balogh Imre Emlékpályázatot. A tűzvédelmi terület fejlődését elősegítő, aktuális témákat feldolgozó műveket május 5-ig lehet beküldeni a főigazgatóságra.
A pályázat feltételei és céljai változatlanok, továbbra is egyénileg lehet pályázni, a dolgozatok témája a tűzmegelőzéshez, tűzoltáshoz, műszaki mentéshez kell kapcsolódjon, ugyanakkor kifejthetőek a műszaki technikai fejlesztéshez, a meglévő javító, karbantartó rendszer működéséhez, az informatika vívmányainak alkalmazhatóságház, a humánerőforrás-gazdálkodáshoz, illetve a tűzoltószakmához kapcsolódó más kérdések is. Az elektronikus adathordozón és nyomtatott formában a főigazgatóság hivatalának igazgatási főosztályára május 5-ig beadott dolgozatokat, mint minden évben, most is bírálóbizottság értékeli.
 
Dr. Balogh Imre, az egykori Nehézipari Minisztérium néhai főosztályvezetője elkötelezett pártolója volt a tűzvédelmi szakterületnek. Özvegye neki állított emléket akkor, amikor 2000. június 23-án megállapodást kötött a főigazgatósággal és egy meghatározott összeget ajánlott fel, hogy abból elkészüljön a pályázat díja, egy bevésés nélküli aranygyűrű. „Az emlékgyűrűre azok pályázhatnának, akik a tűzvédelmi prevenció, vagy elhárítás területén tanulmánnyal, dolgozattal vagy új módszer kidolgozásával segítik a szakterület fejlődését.” – áll dr. Balogh Imréné levelében, amelyet akkor írt az országos katasztrófavédelmi főigazgatónak. A díjat – lehetőség szerint – minden évben a névadó születésnapján, június 5-én adják át.
 

Kapcsolódó képek:
Az idei a tizenötödik emlékpályázat   
Letölthető dokumentum(ok):