Szervezetünk hírei


Negyedik alkalommal adták át a Katasztrófavédelmi Díjakat
2015. november 27. 16:38
Negyedik alkalommal adták át a Katasztrófavédelmi Díjakat A 2015. évi Katasztrófavédelmi Díjakat november 27-én a Belügyminisztériumban, a Belügyi Tudományos Tanács ülésén, az egyetemi elismerések ünnepélyes programjának keretei között adták át az alapítók képviselői.
A katasztrófavédelmi díj létrehozásáról szóló együttműködési megállapodást az alapítók 2012. július végén írták alá azzal a céllal, hogy a nemzeti értékeinket képező természeti és épített környezet megóvásában aktívan tevékenykedő és kiemelkedő eredményt elérő természetes és jogi személyek munkáját elismerje és támogassa.
 
A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából megrendezett ünnepi szenátusi ülést dr. Felkai László közigazgatási államtitkár, a Belügyi Tudományos Tanács elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a meghívott állami és társadalmi szervek vezetőit, a díjazottakat és a tudományos tanács tagjait.
 
A Magyar Tudományos Akadémia, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Somos Alapítvány által alapított Katasztrófavédelmi Díjat 2015-ben iparbiztonság szekcióban dr. Sárosi György veszélyesáru-szállítási tanácsadó, a BM OKF Iparbiztonsági Tanácsadó Testületének tagja nyerte el. A polgári védelem szekcióban dr. Fekete László orvos alezredes, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ osztályvezető főorvos-helyettese kapott díjat, tűzvédelem szekcióban Érces Gergő tűzoltó százados a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztályának munkatársa vehette át az elismerést.
 
Az MTA elnökének elismerő oklevelét prof. dr. Korinek László akadémikus, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia Gazdaság- és Jogtudományok Osztály alelnöke, míg a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának bronz plakettjét dr. Takács Árpád tű. dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő adta át. A díjazottakat a Nemzeti Közszolgálati Egyetem nevében dr. habil. Kovács Gábor r. dandártábornok egyetemi docens, oktatási rektorhelyettes, és az egyéni díjazottaknak pénzjutalmat felajánló Somos Alapítvány nevében Prof. Emeritus Solymosi József ny. mk. ezredes, az MTA doktora köszöntötte.
 
A díj odaítélésével kapcsolatos eljárás lebonyolításáról idén is a NKE Katasztrófavédelmi Intézete gondoskodott. Október elsején az NKE szervezésében tudományos konferencia zajlott, amelynek célja a pályázati felhívás alapján beérkezett és két független bíráló által előzetesen elbírált pályaművek bemutatása és zsűri általi értékelése volt. A díj odaítéléséről a zsűri javaslata alapján az alapító felek által létrehozott kuratórium hozott döntést.
 
Fotó: Csattos Pál - BM

Kapcsolódó képek:
Negyedik alkalommal adták át a Katasztrófavédelmi Díjakat Negyedik alkalommal adták át a Katasztrófavédelmi Díjakat Negyedik alkalommal adták át a Katasztrófavédelmi Díjakat
További képek a galériában