Szervezetünk hírei


Eligazítás után kezdődhet a beavatkozás Londonban
2016. március 02. 11:44
Eligazítás után kezdődhet a beavatkozás Londonban Mintegy két és fél órás repülőút után kedden megérkezett Londonba a metróból mentési gyakorlatra utazó magyar hivatásos mentőszervezet, a HUNOR. A mentőcsapat március másodikán, szerdán kezdi meg a beavatkozást a kárhelyszínen.

Sikeresen landolt a HUNOR mentőszervezetet Londonba szállító, menetrend szerint közlekedő repülőgép kedd délután, helyi idő szerint délután két óra tíz perckor, itt történt meg a hivatalos határátlépés is. A repülőtéren már várták a magyar tűzoltókat, akik ezután buszra szálltak, hogy Doverbe utazzanak. A fogadó-indító központot (RDC) a kikötővárosban létesítették, itt fogadták a vendéglátók a magyar egységet.
 
Doverben a helyi összekötők üdvözölték Jackovics Péter tűzoltó ezredest, a HUNOR parancsnokát, majd gyors eligazítást tartottak. Ismertették, hogy a hétfőn megkezdődött nemzetközi gyakorlaton eddig mit végeztek a kint lévő csapatok, eddig mennyi „sérültet” mentettek meg. Ezt követően minden olyan információval ellátták a magyar csapatot, amelyre a londoni tartózkodásuk ideje alatt szükségük lehet.
 
A HUNOR ezután ismét buszra szállt, hogy elfoglalja szálláshelyét az Angol Királyi Tüzérség Woolwich-i barakkjában. A tűzoltók számára szerda reggel újabb eligazítást tartottak, ezúttal már a gyakorlatnak otthont adó, tavaly bezárt dartfordi erőműben, hogy azután mozgásba lendüljenek a karok és a felszerelések is, és megkezdődjön a beavatkozás, a kutatás-mentés.
 
A HUNOR a gyakorlat alatt az ENSZ OCHA INSARAG irányelveit alkalmazva végzi munkáját. A magyarok a műveleti napokon négy, egyenként tizenhat fős alegységben dolgoznak majd, a tevékenységet a csapatból megalakított törzs irányítja. A mentőcsapat a nehéz kategóriának megfelelő erővel és eszközzel érkezett a szigetországba, ez azt jelenti, hogy adott esetben egyszerre kettőnél több kárhelyszínen, tíz napig egyfolytában képesek lennének dolgozni úgy, hogy minden szempontból önellátóak. Utóbbi képességre most nincs szükség, az elhelyezést és az ellátást a helyiek biztosítják. 

http://www.london-fire.gov.uk/news/LatestNewsReleases_europes-biggest-ever-disaster-training-exercise-begins-today.asp#.VtbI_PnhCUl

Fotó: Pirisi Marcell - BM OKF

Kapcsolódó képek:
Eligazítás után kezdődhet a beavatkozás Londonban Eligazítás után kezdődhet a beavatkozás Londonban Eligazítás után kezdődhet a beavatkozás Londonban
További képek a galériában