Szervezetünk hírei


A mai napon megkezdődnek a devecseri bontási munkálatok
2011. március 09. 09:39
A lerakókba március 8-án Devecser és Kolontár külterületéről 2394 köbméternyi szennyezett anyagot szállítottak be. A tegnapi nap folyamán 6 készpénzes kárenyhítési szerződés köttetett meg.
A Torna-patak kolontári hídnál mért átlag pH-értéke március 8-án délelőtt 8,13-as, délután 8,00-as mértéket mutatott.
 
A térségben a tegnapi napon is nagy erőkkel zajlottak a munkálatok, kedden 699 szakember dolgozott 241 munkagéppel.
 
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint a vörösiszap szennyezés által érintett vizek minősége minden vizsgált paraméter szempontjából megfelelő volt. A szálló por napi átlagkoncentrációja Devecseren és Somlóvásárhelyen az egészségügyi határértéket nem haladta meg. Kolontáron meghaladta az egészségügyi határértéket, de a tájékoztatási küszöbértéket nem érte el.
 
A Kormányzati Egészségügyi Szűrőközpontban a mai naptól szerdánként és péntekenként gyermekgyógyászati és pulmonológiai rendelést tartanak.
 
A devecseri II-es és V-ös bontási blokkok bontási munkálatait megelőző előkészületek ütem szerint befejeződtek, a mai napon megkezdődik a bontás. A következő ütem bontási munkálataihoz, a III. és IV. blokkok bontásához szükséges okmányok elkészültek. Az önkormányzat bontási rendeletének megfelelően megkezdődött a tulajdonosok kiértesítése.