Szervezetünk hírei


Erdőtűzoltási operatív törzs alakult
2016. április 26. 07:56
Erdőtűzoltási operatív törzs alakult Az elmúlt évtized nagy kiterjedésű erdőtüzeinek felszámolása közben mindig nagy segítséget jelentett a tűzoltásvezetők számára a tapasztalt szakemberek munkája a helyszínen. Az ezzel összefüggő jövőbeni feladatokkal kapcsolatban tartottak április 25-én megbeszélést az Országos Tűzoltósági Főfelügyelőség szervezésében, az érintett megyei főfelügyelők, kirendeltségvezetők részvételével.

Annak érdekében, hogy sokszínű tapasztalatokkal segítsék az erdőtűzoltás hatékonyságát, a főfelügyelőség vezetésével az országos törzskari vezetésben részt vevő szakembercsoport alakult. Az ország öt megyéjéből érkezett, nagy tapasztalattal rendelkező tűzoltókból álló csoport feladata lesz, hogy a hosszan elhúzódó erdőtűzoltás során a tűzoltásvezetőt szaktudásukkal segítve közreműködjenek a feladatok elvégzésében, szükséges esetben átvegyék a tűzoltás irányítását.

Dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő az első tájékoztató alkalmával ismertette a csoport tagjaival a rájuk váró feladatokat, a várható kihívásokat. Az erdőtűzoltás témakörében idén februárjában a tűzoltásvezetők már részt vettek egy országos továbbképzésen, a mostani egy újabb lépés az erdőtűzoltási területen. A későbbiekben a kiválasztott szakemberek országos erdőtűzoltási gyakorlaton tökéletesítik majd ismereteiket, annak érdekében, hogy az éles helyzetekben hasznos közreműködői és irányítói legyenek az eseményeknek.


Kapcsolódó képek:
Erdőtűzoltási operatív törzs alakult Erdőtűzoltási operatív törzs alakult Erdőtűzoltási operatív törzs alakult
További képek a galériában