Szervezetünk hírei


Tizenhatodszor is emlékpályázat
2016. június 03. 12:00
Tizenhatodszor is emlékpályázat A 2000-ben életre hívott Dr. Balogh Imre Emlékpályázat eredményhirdetését minden évben júniusban, a névadó születésének hónapjában adják át. Az idén egy olyan pályázat nyerte a díjat, amely azt a kérdést járja körül: hogyan alkalmazható a tűzvédelemben a jelenkor technikája, technológiája, az infokommunikáció számos eszköze.

Az emlékpályázat díját a hagyományok szerint dr. Bérczi László tű. dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő adta át. A tábornok emlékeztetett arra, a pályázatot dr. Balogh Imrének, az egykori Nehézipari Minisztérium főosztályvezetőjének emlékére írják ki. Balogh Imre ugyan maga nem volt tűzoltó, fogalmazott Bérczi László, azonban elkötelezett volt a tűzvédelem iránt. Özvegye 2000 júniusában kötött megállapodást a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósággal, amelynek értelmében évente emlékpályázaton várják a szakmába vágó, előremutató témájú dolgozatokat. A pályázatokat bírálóbizottság értékeli, amelyben a szakterületek képviselői éppúgy helyet kapnak, mint a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, a tudományos tanács, vagy a Tűzvédelmi Tanácsadó Testület képviselői. A bírálatnál a külcsín és a belbecs egyaránt számít, nyilván a tartalom, a feldolgozott téma gyakorlati értéke nagyobb súllyal esik a latba, tette hozzá Bérczi László.

A tizenhatodik emlékpályázat díját Érces Gergő tű. százados, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztályának kiemelt főelőadója kapta, aki Tűzvédelmi háló című dolgozatában azzal foglalkozott, hogy „a digitális állam infrastruktúrájának, az internet nyújtotta virtuális rendszernek köszönhetően kialakítható egy a komplex tűzvédelmet lefedő tűzvédelmi háló”.

Fotó: Hámory Csaba

Kapcsolódó képek:
Tizenhatodszor is emlékpályázat Tizenhatodszor is emlékpályázat Tizenhatodszor is emlékpályázat
További képek a galériában