Szervezetünk hírei


Májusban újraminősítés – elkezdődött a HUNOR felkészítése
2016. október 18. 16:39
Májusban újraminősítés – elkezdődött a HUNOR felkészítése Az alegységvezetők képzésével megkezdődött a HUNOR mentőszervezet felkészítése a jövő májusi ENSZ INSARAG újraminősítésre. Október 18-20. között a kollégák amellett, hogy elmélyülnek a munkaszervezés módszertanában, a kárterületi eljárásokban, tréning jellegű gyakorlatokon sajátítják el a vezetésirányítási módszereket, javítják problémamegoldó képességüket is és fejlesztik önismeretüket.
A felkészítést október tizennyolcadikán Jackovics Péter tű. ezredes, a HUNOR parancsnoka nyitotta meg. Felidézte a HUNOR megalakításának folyamatát, a 2012-es minősítésig vezető utat, a mentőszervezet eddigi bevetéseit, hozzátéve, hogy a magyar az első olyan csapat, amelyik immár a harmadik minősítésre készül. Az ezredes részletesen szólt arról, milyen átalakítás megy végbe a csapaton belül, vagyis arról, hogy a mentőszolgálat munkatársaival, illetve a keresőkutyás tagokkal együtt jelentősen felduzzadt létszám miatt át kellett gondolni a vezetés kérdését. A jövőben tizenkét, a korábbinál kisebb létszámú, egyenként nyolc plusz két főből álló alegység lesz majd, ezek vezetőinek, vagyis a mostani felkészítésen résztvevőknek hangsúlyosabbá válik a szerepe, ők jelentik majd az összeköttetést a törzs és a mentésben résztvevő állomány között – mondta Jackovics Péter. Az újraminősítésre való felkészülés során egyebek mellett átvilágítják a mentőcsapat vezetői törzsét, az alegységek párosával tréningen vesznek részt, külön képzést tartanak a speciális egységeknek, vagyis az alá-, ki- és megtámasztást végzőknek, az alpintechnikát alkalmazóknak, illetve a mentőkutyás egységeknek. A HUNOR parancsnoka számos területet felsorolt, ahol van még teendő, így például hangsúlyt kell fektetni az egyének megismerésére, vagyis arra, hogy az alegységvezetők tisztában legyenek azzal, csapatuk egyes tagjai miben erősek, sőt, akár azzal is, ha valakit valami egyéb probléma nyomaszt, hiszen az kihatással lehet a teljesítményére. Szó esett egyebek mellett arról is, hogy javítani kell az információáramlást, az erők, eszközök alkalmazását pedig optimalizálni – fogalmazott a parancsnok.
 
A csapatvezető után Káli Sándor tű. alezredes az idén nyáron Törökországban tartott vezetési törzsgyakorlat – amelyen másodmagával vett részt – apropóján beszélt az INSARAG eljárásrendjéről, emellett elmondta, milyen feladatuk volt az Isztambult sújtó földrengést feltételező tréning során.
 
Baráth János tű. alezredes szintén egy külföldi kiküldetés tapasztalatait osztotta meg az alegységvezetőkkel. Ő is egy kollégájával járt, szintén májusban Madridban. Ott megismerkedtek a főváros tűzoltóságának szervezetével, életével, valamint részt vettek Spanyolország katonai mentőcsapatának, az UME-nak a minősítő gyakorlatán. Az alezredes elmondta, a 2005-ben megalakított csapat több mint háromezer-hatszáz tagot számlál, öt helyszínen negyvenhárom egység várja a feladatokat, és több mint háromszáz bevetésen vannak már túl. Baráth János beszélt arról is, úgy a madridi tűzoltóságokon, mint a mentőszervezet gyakorlatán bőven volt mit szemlélni. Hozzátette, a tréningen több olyan szakértő is jelen volt, aki ott lesz a HUNOR újraminősítésén, a tapasztaltak alapján kijelentheti, hogy bármilyen meglepetés érheti majd a magyar mentőcsapatot.
 
Ahogy a  HUNOR parancsnoka bevezetőjében elmondta, a csapatnak erősítenie kell statikai ismereteit, ennek érdekében az alegységvezetők felkészítésén Kulcsár Béla, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Tűz- és Katasztrófavédelmi Intézetének szakértője tartott előadást. A szakember az épületeket érő rendkívüli hatásokról, a függőleges és vízszintes irányba ható erőkről értekezett, illetve ahhoz szolgált mérnöki segítséggel, hogy a földrengések által károsított, romos építményekből való mentésnél milyen statikai tényezőket kell figyelembe venni.
 
A következő előadást Ökrös Árpád tű. alezredes és Perge Kinga tű. százados közösen tartották. Átismételték az alapinformációkat, vagyis hogy miként épül fel a HUNOR, milyen az alegységek struktúrája, milyen erőket, eszközöket jelent, ha közepes, illetve ha nehéz kategóriájú mentőcsapatként indítják útnak a magyarokat. Szóltak a békeidős tevékenységről, arról, hogy a tervek szerint két bevetés között a tizenkét alegység hármas váltásokban adna készenlétet. Ismertették a riasztás menetét, a mozgósítást, beszéltek arról, hogyan zajlik a táborépítés, hogy a jó tábor egyszerű, átlátható és kis területen fekszik. A felderítés témájának taglalásakor szó esett az úgynevezett szektorizálásról, az INSARAG által használt egységes jelölésekről, a felderítés és a kutatás-mentés szintjeiről, illetve arról, hogy a triázsolás (sérültek osztályozása) nemcsak a sérültek esetében, hanem a kárhelyszínek minősítésekor, besorolásakor is ismert fogalom. Az előadás kitért arra is, hogy egy-egy kárhelyszín besorolása mennyiben határozza meg a beavatkozások menetét, illetve a szükséges felszerelések körét – mindezek meghatározása is az alegységvezetők feladata. Sok egyéb mellett az előadók foglalkoztak az INSARAG által alkalmazott nyomtatványokkal is, hiszen egy-egy gyakorlaton, káresetnél ennek kitöltésével lehet átadni a megszerzett információkat, az elvégzett feladatokat a vezetésnek.
 
Oláh Péter tű. alezredes az előző téma folytatásaként a kárterületi eljárásokkal foglalkozott, vagyis a munkaszervezés rejtelmeibe avatta be a jelenlévőket. Sok egyéb mellett arról beszélt, hogy a felderítés során egy-egy kárhelyen milyen információk szerezhetők be, azokat hogyan kell jól hasznosítani. Külön felhívta a figyelmet arra, hogy a városi kutató-mentő tevékenység során el kell felejteni a „gyorsbeavatkozó” tűzoltói gondolkodást, hiszen ilyenkor hosszú távra kell tervezni.
 
Az alegységvezetők felkészítésének második és harmadik napja tréningekkel telik majd, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ munkatársai, Jádi Zsuzsanna tű. alezredes és Szabó Zsuzsanna, illetve a csapat pszichológus tagja, dr. Kovács Péter tű. alezredes segítségével ezek során a csoportszerepek vizsgálata, kommunikációs gyakorlatok, szerepjátékok, csapatépítő tréningek várnak a kollégákra, akik egyúttal tanácsokat kapnak a konfliktuskezelésre, illetve arra is, hogyan emelkedjenek felül esetleges előítéleteiken.
 
Fotó: BM OKF - Jóri András

Kapcsolódó képek:
Májusban újraminősítés – elkezdődött a HUNOR felkészítése Májusban újraminősítés – elkezdődött a HUNOR felkészítése Májusban újraminősítés – elkezdődött a HUNOR felkészítése
További képek a galériában