Szervezetünk hírei


Új vezető a Gazdasági Ellátó Központ élén
2017. január 02. 17:18
Új vezető a Gazdasági Ellátó Központ élén A belügyminiszter döntése értelmében 2017. január elsejével Csóka Antal György tűzoltó ezredest, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ korábbi igazgatóját Berecz György tűzoltó ezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság eddigi igazgatója váltja. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ugyanilyen hatállyal a GEK Kéményseprőipari Tevékenységet Ellátó Igazgatóhelyettesi Szervezet igazgatóhelyettesi feladataival Tóth László tűzoltó alezredest, a Ceglédi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjét bízta meg.
Dr. Pintér Sándor belügyminiszter és dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, katasztrófavédelmi főigazgató határozatát a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálatának vezetője, Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok ismertette a január másodikán megtartott ünnepélyes állománygyűlésen. A rendezvényen részt vett Bartók Péter tű. ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes, az OKF, a Fővárosi és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői, továbbá a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatója.
 
A Himnusz hangjai és a kinevezések ismertetése után a katasztrófavédelem főigazgatója tartotta meg beszédét, amelyben kiemelte, a Gazdasági Ellátó Központ speciális eleme a szervezetnek, hiszen országos hatáskörű logisztikai, gazdálkodási és üzemeltetési tevékenységet végez, mindebből következően vezetése is speciális embert igényel. Hangsúlyozta, hogy a pozíciójából most távozó igazgató remek munkát végzett. Góra Zoltán a köszönő szavakat követően bemutatta a Gazdasági Ellátó Központ új vezetőjét, emlékeztetve arra, hogy húsz éve dolgozik a haza szolgálatában és rábízott feladatait eddig minden megbízatásában alázattal és kiemelkedő eredményekkel végezte. 
 
A főigazgató után Csóka Antal György, távozó igazgató mondott beszédet. Felidézte, hogy amikor elvállalta az igazgatói beosztást, felkészült arra, hogy nehéz időszak elé néz. A katasztrófavédelem logisztikai szervezetének vezetőjeként a gazdálkodási, szállítási és támogató feladatok számos kihívás elé állították. A legnagyobb munkát mégis a kéményseprőipari tevékenység befogadása jelentette – tette hozzá az ezredes. Az elvégzett munka mögött komoly csapatmunka van, mint mondta: „Büszkeség volt ezzel a csapattal szolgálni”.
 
Válaszbeszédében Berecz György úgy fogalmazott: „vezetőként a kihívásokat, az alkotó munkát szereti. A katasztrófavédelemnél töltött szolgálat meghatározott értékrendet, tisztességet, alázatot, elkötelezettséget, a hivatás iránti tiszteletet jelenti”. Megköszönte a munkájába vetett bizalmat, amelyet legjobb tudása szerint igyekszik megszolgálni.
 
A beszédet követően a távozó vezető átadta a szervezet csapatzászlaját az utódjának, majd az ünnepélyes állománygyűlés a Szózat dallamaival ért véget.
 
Berecz György 1977-ben született. Húszévesen lépett az Egri Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóság kötelékébe. A tűzoltás és műszaki mentés területén tizenöt éves gyakorlattal rendelkezik. A Pollack Mihály Műszaki Főiskola elvégzése után 2001-ben került a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság állományába. Számos nagy tűz- és káresetnél látott el irányítói, vezetői feladatokat. Elvégezte a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem Katasztrófavédelmi Mérnök Karát, majd 2011-ben kinevezték a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójává.
 
Fotó: Kontra György tű. főhadnagy - BM OKF GEK

Kapcsolódó képek:
Új vezető a Gazdasági Ellátó Központ élén Új vezető a Gazdasági Ellátó Központ élén Új vezető a Gazdasági Ellátó Központ élén
További képek a galériában