Szervezetünk hírei


Heten tettek tiszti fogadalmat
2017. február 15. 15:46
Heten tettek tiszti fogadalmat Február tizenötödikén hét kolléga vehette át elsőtiszti kinevezését az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól. A hagyományos ünnepségen számos kolléga hősies helytállásért részesült elismerésben, köztük a budapesti rendőrség több tagja is, akik tűznél, illetve szén-monoxid-mérgezésnél siettek az állampolgárok segítségére.
Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató javaslatára kinevezte tűzoltó őrnaggyá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Váradi Gábor tűzoltó zászlóst, tűzoltó századossá a főigazgatóságra Zumpf-Kovács Barbarát, illetve a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Balogh Ádám László tűzoltó főtörzsőrmestert. A belügyminiszter kinevezte tűzoltó hadnaggyá a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságra Varga Imre tűzoltó zászlóst, Nógrád megyébe Szegi Tamást, a Pest megyei igazgatóságra Kaszás Ákost, valamint a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Dinóczki Beátát. A tiszti fogadalom szövegét Váradi Gábor őrnagy olvasta elő.
 
Az ünnepségen Góra Zoltán miniszteri emléktárgyat is átadott, ötvenedik születésnapja alkalmából Kovács Sándor tűzoltó ezredes, az encsi katasztrófavédelmi kirendeltség vezetője vehette át Pintér Sándor ajándékát.
 
Az elmúlt időszakban rendkívüli eseményeinél tanúsított hősies helytállása elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából két komlói tűzoltónak, Kutits István tűzoltó törzszászlós, szerparancsnoknak, illetve Tóth Samu tűzoltó főtörzsőrmester, gépjárművezetőnek, valamint a Békés megyei Mezőkovácsházán szolgálatot teljesítő gépjárművezetőnek, Kuzma Pál tűzoltó főtörzsőrmesternek. Hősies helytállásért vehetett át elismerést Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből nyolc tűzoltó: Mezőkövesdről Ali Mihály tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó, Balázs Richárd tűzoltó főtörzsőrmester, gépjárművezető, Hajdú László tűzoltó főtörzsőrmester, beosztott tűzoltó, Pécsi János tűzoltó törzsőrmester, gépjárművezető és Vajda Dénes tűzoltó zászlós különlegesszer-kezelő, illetve a Tiszaújvárosban szolgáló Ádám Levente tűzoltó törzsőrmester, gépjárművezető, Balázs Ádám tűzoltó őrmester, beosztott tűzoltó és Bukta István tűzoltó zászlós, szerparancsnok. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából hősies helytállásáért Góra Zoltán három reptéri tűzoltónak, Dányi István tűzoltó zászlós, különlegesszer-kezelőnek, Fehér Deák Tamás tűzoltó főtörzsőrmester, gépjárművezetőnek és Törőcsik Pál tűzoltó főtörzsőrmester, gépjárművezetőnek adott át elismerést. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató ugyancsak elismerésben részesítette a Somogy megyében, Kaposváron szolgálatot teljesítő Szabó Gyula tűzoltó zászlós, különlegesszer-kezelőt, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből a Mátészalkán beosztott tűzoltóként dolgozó László István tűzoltó törzsőrmestert, valamint a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából Sánta László tűzoltó főtörzsőrmestert, szekszárdi beosztott tűzoltót.
 
Góra Zoltán olyan állampolgárok, illetve a társszervek azon munkatársainak teljesítményét is elismerte, akik a mindennapokban segítik a katasztrófavédelem munkáját. Januárban kigyulladt egy autó az IKEA mélygarázsában, a helyszínen tartózkodók azonnal megkezdték a tűz oltását, mellyel megakadályozták a lángok továbbterjedését. Hősies helytállása elismeréseként a főigazgató ajándéktárgyat adományozott Laczkó István Gábornak, a Zuglói Önkormányzati Rendészet segédfelügyelőjének, valamint a Budapesti Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Bevetési Osztálya két nyomozójának és egy nyomozótisztjének, Molnár Imre Lajos rendőr főtörzszászlósnak, Nyári Krisztián rendőr főtörzsőrmesternek és Panyi István rendőr hadnagynak. Szintén januárban egy budapesti lakásban szén-monoxid-szivárgás miatt rosszul lett egy asszony, a lakó segítségére két arra járőröző rendőr sietett: bementek a házba, az ájult asszonyt biztonságba helyezték, majd megkezdték a lakás szellőztetését. Tettéért az országos katasztrófavédelmi főigazgató ajándéktárgyat adományozott Bodnár Gergely rendőr főtörzsőrmesternek és Szaszák Krisztián rendőr főtörzsőrmesternek, a Budapesti Rendőr-főkapitányság körzeti megbízottjainak.
 
A hagyományokhoz híven a rendezvényen Góra Zoltán több olyan kollégát is köszöntött, aki kerek születésnapját ünnepli. A főigazgató ajándéktárgyat adományozott hatvanadik születésnapja alkalmából Kovácsné Vinai Annának, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság előadójának és Gaál Imre tűzoltó zászlósnak, a cigándi katasztrófavédelmi őrs referensének. Ötvenedik születésnapja alkalmából ajándéktárgyat vehetett át Bak Zsolt tűzoltó őrnagy, az egri katasztrófavédelmi kirendeltség kiemelt főelőadója, Fónagy István tűzoltó főtörzsőrmester, a X. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője, Gáncsos László tűzoltó alezredes, Bács-Kiskun megyei tűzoltósági főfelügyelő, Jägerné Ress Katalin, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyintézője, Kissné Papp Tímea Tünde, a Gazdasági Ellátó Központ szóvivője, Korsós Attila tűzoltó zászlós, a solti katasztrófavédelmi őrs szerparancsnoka, Lengyel Tibor, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság gondnoka, Manzera József tűzoltó főtörzszászlós, a III. kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetője és Takács Attila tűzoltó alezredes, a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kiemelt főelőadója.
 
A rendezvény végén Góra Zoltán vezérőrnagy az elsőtisztekhez, az elismerésben részesült kollégákhoz és a születésnaposokhoz is szólt. A frissen fogadalmat tett tiszteknek azt mondta, reméli, emlékezetes számukra a mai nap, elkíséri őket egész pályafutásuk alatt, egyben azt kérte mindannyiuktól, hogy az esküben foglaltakat maradéktalanul tartsák be. Az igazgatóktól pedig azt kérte, figyeljék az új tisztek pályafutását, vezetővé válását és támogassák is a kollégákat. A hősies helytállásért elismerésben részesülteket az országos katasztrófavédelmi főigazgató példaként állította a teljes személyi állomány elé, külön köszönetet mondott azoknak, akik nem a testület tagjaiként támogatják a katasztrófavédelem munkáját. A születésnaposoknak Góra Zoltán elsősorban gratulált, és további jó egészséget kívánt.
 

Kapcsolódó képek:
Heten tettek tiszti fogadalmat Heten tettek tiszti fogadalmat Heten tettek tiszti fogadalmat
További képek a galériában