Szervezetünk hírei


Új igazgató a Katasztrófavédelmi Intézet élén
2017. február 16. 12:55
Új igazgató a Katasztrófavédelmi Intézet élén A Nemzeti Közszolgálati Egyetem szenátusa február 15-én egyhangúan elfogadta dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes igazgatói pályázatát. A szenátus ülését követően prof. dr. Patyi András rektor adta át az új igazgató megbízását.
Szerdától tehát dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének új igazgatója. Első munkanapján, február 16-án Vass Gyula intézeti értekezletet tartott, amelyen arról tájékoztatta a résztvevőket, hogy az egyetem rektora visszavonta dr. habil. Endrődi István tűzoltó ezredes igazgatói, valamint dr. habil. Grósz Zoltán ny. ezredes igazgatóhelyettesi megbízását.
 
Elmondta továbbá, hogy a katasztrófavédelem az elmúlt években jelentős változásokon ment keresztül, több mint kétszáz új vagy módosított szabályozó jelent meg, amelyek jelentős mértékben meghatározzák a szervezet munkáját. Bővültek az elvégzendő katasztrófavédelmi szakmai feladatok és a hatósági jogosítványok köre is. Mindezen új kihívásoknak a katasztrófavédelem akkor tud a legjobban megfelelni, ha minden szakterületen magas szintű, felkészült szakemberekkel rendelkezik, akik a szükséges tudás és a gyakorlati tapasztalatok birtokában vannak. A szakember-utánpótlásban pedig nagy szerepe van a Nemzeti Közszolgálati Egyetemnek, azon belül is a Katasztrófavédelmi Intézetnek – jelentette ki az újonnan kinevezett igazgató.

Kapcsolódó képek:
Új igazgató a Katasztrófavédelmi Intézet élén Új igazgató a Katasztrófavédelmi Intézet élén