Szervezetünk hírei


Új igazgató a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén
2017. február 16. 14:12
Új igazgató a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén Dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredest ünnepélyes állománygyűlés keretében iktatták be február 16-án a Vas Megyei Önkormányzat dísztermében. A kinevezést dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át az új igazgatónak.
Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere 2017. február 16-i hatállyal dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kritikusinfrastruktúra-koordinációs főosztályának vezetőjét nevezte ki a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új igazgatójává.
 
Az igazgatóváltás alkalmából tartott ünnepélyes állománygyűlésen Bittmann Tibor tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálatának vezetője ismertette a belügyminiszter határozatát, majd dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató adta át a kinevezést az új igazgatónak.
 
Az ünnepségen elsőként dr. Góra Zoltán emelkedett szólásra. „Vas megyei gyökereivel, temérdek szakmai tapasztalatával, valamint a polgári védelemben és a katasztrófavédelmi főigazgatóságon bizonyított munkásságával Bognár Balázs személyében egy országszerte elismert, nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező, kiváló szakember érkezik a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élére” – fogalmazott a katasztrófavédelmi főigazgató, aki ezt követően megköszönte a korábbi megyei igazgató, Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes, általános főigazgató-helyettes munkásságát. A vezérőrnagy sok sikert kívánt dr. Bognár Balázsnak az új beosztáshoz, amelyben, mint mondta, folytatni kell az elődök által megkezdett munkát, ebben pedig a megyei igazgatóság minden tagja megfelelő szaktudással támogatja az új igazgatót.
 
Búcsúbeszédében Erdélyi Krisztián tűzoltó ezredes felidézte a Vas megyei igazgatóság élén töltött két éve legfontosabb eseményeit, majd beszédében a felelősség és a büszkeség párosának adott hangot. „A változás az életünk része, amely sokszor nem megy könnyedén. Az igazgatói beosztás azonban egyszerre megtiszteltetés és óriási felelősség, amely maximális szakértelmet és alázatot követel” – mondta, majd hozzátette: nyugodt lelkiismerettel adja át a stafétát és az állomány minden tagjának köszöni az együttműködést.
 
„Egy tűzoltótiszt életében nincs ennél fontosabb pillanat” – jelentette ki dr. Bognár Balázs tűzoltó ezredes, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új vezetője. „Vas megye és Szombathely külön kedves számomra, hiszen itt nőttem fel, ezért célom, hogy igazgatóként az elődeim által megkezdett szemléletet vezessem tovább az úton. Akkor leszünk egy csapat, ha jelen van a tisztelet, a bizalom és a bajtársiasság” – fogalmazott az új igazgató, aki záró mondatában megköszönte elöljárói bizalmát.
 
Az új igazgató kinevezéséhez Harangozó Bertalan, Vas megye kormánymegbízottja is gratulált, majd kijelentette: bízik a sikeres együttműködésben. A kormánymegbízott ígéretet tett arra, hogy az új katasztrófavédelmi igazgatót is ugyanúgy támogatja majd a megye vezetése, mint ahogyan azt elődjével tette.
 
A rendezvény zárásaként Majthényi László, a Vas megyei közgyűlés elnöke mondott pohárköszöntőt, a távozó igazgatónak további sok sikereket kívánva, a posztot újonnan betöltő vezetőnek pedig teljes együttműködést ígérve.
Fotó: Vas MKI / Egyed László tűzoltó alezredes

Kapcsolódó képek:
Új igazgató a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén Új igazgató a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén Új igazgató a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság élén
További képek a galériában