Szervezetünk hírei


Találkozó a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökével
2017. február 23. 16:27
A katasztrófavédelem kéményseprőipari tevékenységét irányító szervezeti egység vezetője február 23-án délután bemutatkozó látogatáson fogadta Vámos Csabát, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnökét.
A megbeszélésen Berecz György tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ igazgatója rövid tájékoztatást adott az elmúlt félévben végzett tevékenységről, az ez idő alatt szerzett tapasztalatokról, valamint a közeljövő fontosabb teendőiről.
 
Vámos Csaba ezt követően tájékoztatta a katasztrófavédelem kéményseprőipari szervének 2017. január 2-án kinevezett vezetőjét az általa vezetett szakszervezetnek az elmúlt évek jogszabályváltozásaival kapcsolatos álláspontjáról, egyúttal javaslatot tett a rendszeres szakmai egyeztetésekre.
 
Berecz György elmondta, a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve a szervezet alapfeladataihoz hasonlóan a lakosság biztonságának szolgálatában végzi tevékenységét, vagyis a lakosság körében végzett kéményseprői feladatok elvégzésekor is a szakszerűség és a hatékonyság a fő szempont. Az ezredes hangsúlyozta, a szervezet kész minden olyan egyeztetésre, ami e cél elérését szolgálja.