Szervezetünk hírei


Utolsó szemle az újraminősítés előtt
2017. május 10. 09:09
Utolsó szemle az újraminősítés előtt A május 15. és 19. között tartandó ENSZ INSARAG újraminősítés előtti utolsó egyeztetést, technikai szemlét és a teljes logisztikai felszerelés ellenőrzését tartotta a HUNOR hivatásos mentőszervezet május kilencedikén a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központjának Ferihegyi úti bázisán.
A 2012 óta jelentősen megváltozott INSARAG alapelvek maradéktalan elsajátítása után a HUNOR hivatásos mentőszervezet magabiztosan, felkészülten, a megfelelő tudás birtokában várja az öt év után esedékes újraminősítést.
 
Jackovics Péter tű. ezredes, a HUNOR parancsnoka egy utolsó egyeztetést tartott a törzs állományával, hogy a gyakorlat sikere érdekében megtárgyaljanak minden, még felmerülő kérdést. A technikai szemle és ellenőrzés során átvizsgálták a szeizmikus és akusztikus eszközöket éppúgy, mint a teljes műszaki eszközparkot. Ellenőrizték az aggregátorok és a villamos hálózat üzemképességét, valamint a minősítésnek mintegy hetven csapattaggal nekivágó hivatásos alakulat alvó- és közösségi sátrainak állapotát is. További felszereléseket és egyéni védőeszközöket osztottak ki a jelenlévőknek, és befejezték a szükséges adminisztrációt is.
 
 
Fotó: Farkas Roland tű. százados

Kapcsolódó képek:
Utolsó szemle az újraminősítés előtt Utolsó szemle az újraminősítés előtt Utolsó szemle az újraminősítés előtt
További képek a galériában