Szervezetünk hírei


Munkából az érettségire
2017. május 19. 07:57
Munkából az érettségire Negyvenkettő, a katasztrófavédelem területén dolgozó munkatárs vállalta, hogy májusban előrehozott érettségi vizsgát tesz. A felnőtt tanulók, akik a munka és a család mellett vettek részt a képzésben, másfél év felkészítés után igyekeznek megfelelni az előrehozott érettségi vizsga követelményeinek.
Az új szolgálati törvény hatályba lépésével az érettségi bizonyítvány megléte elengedhetetlenné vált a hivatásos állomány előmeneteléhez. A katasztrófavédelem vezetése éppen ezért úgy határozott, hogy az érettségivel nem rendelkező dolgozókat vizsgalehetőséghez segíti. A felkészítés érdekében két évvel ezelőtt együttműködési megállapodást kötött a Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnáziummal. Az együttműködésnek köszönhetően a katasztrófavédelem állományából 2015 szeptemberében tizennégy helyszínen összesen ötszázhetvenöten kezdték meg a tanulást. Tavaly szeptemberben ez a szám további nyolc helyszínnel és száznyolcvanhat fővel bővült.
 
A megállapodás értelmében a már másfél éve tanuló diákoknak lehetősége van előrehozott érettségi vizsgát tenni és ezzel a lehetőséggel májusban negyvenketten éltek is, így a legszorgalmasabbak a munkából mostanában informatikai vizsgákra mennek. Tizenhét tatabányai, tizenkét budapesti, hat szolnoki, három békéscsabai, két szegedi és két kistarcsai diákért így most nemcsak a család, hanem a munkatársak is izgulhatnak. 
 
Fotó: Móra Ferenc Gimnázium, Kiskunfélegyháza

Kapcsolódó képek:
Munkából az érettségire Munkából az érettségire Munkából az érettségire
További képek a galériában