Szervezetünk hírei


Megérkezett Portugáliába a HUNOR
2017. június 13. 12:33
Megérkezett Portugáliába a HUNOR Június 12-16. között zajlik a portugáliai Barreiroban az EU-MODEX terepgyakorlat, amelyen Magyarországot a HUNOR hivatásos mentőszervezet hatvan tagja és két mentőkutyája képviseli.
A gyakorlaton Magyarország mellett Ausztria, Észtország, Lettország és Litvánia mentőcsapatai, valamint egy uniós polgári védelmi csapat vesz részt a feladatok végrehajtásában. A gyakorlaton Ausztria és Észtország közepes, míg Magyarország nehéz kategóriájú városi kutató- és mentőcsapattal vesz részt.
 
A június 12-i lisszaboni megérkezést követően a szervezők egy katonai bázison rendezték be a fogadóközpontot, ahol határátléptetési és vámkezelési eljárások szerint vizsgálták át a mentőcsapatokat. A HUNOR tizenegy járművel érkezett ki a Lisszabon melletti Barrerioba, táborhelyük egy hétszáz négyzetméternyi terület, együtt az uniós polgári védelmi, valamint az észt és az osztrák csapattal.
 
A gyakorlat hajnalban, a tábor építésével vette kezdetét, majd azonnal megkezdődött a felderítés, amely során a magyar mentőszervezet két főt talált egy háromemeletes gyárépületben. Az egyik kézsérült, a másik combsérült volt. A csapat azonnal megkezdte a kimentésüket, a két sérültet Mangó és Boszkó mentőkutyák segítségével sikerült megtalálni.
 
A mentőszervezet az első napon három kárhelyszínen dolgozott: drónnal a légi felderítés, majd a kutató-mentő egységekkel a kárhelyszíni felmérés, és a mentés feladatait végezte el.
 
Fotó: Pinkóczi Diána és Vinkler Péter tű. főhadnagy - HUNOR Hivatásos Mentőszervezet

Kapcsolódó képek:
Megérkezett Portugáliába a HUNOR Megérkezett Portugáliába a HUNOR Megérkezett Portugáliába a HUNOR
További képek a galériában