Szervezetünk hírei


Intenzív munkával telt a HUNOR második napja
2017. június 14. 10:56
Intenzív munkával telt a HUNOR második napja Magyarország hivatalos mentőszervezete két napja megállás nélkül dolgozik a portugáliai Barreiro és Elido Major településeken, ahol a nemzetközi EU-MODEX gyakorlat szituációja szerint egy nagy erejű földrengés több épületet is romba döntött.
Az INSARAG nehéz városi kutatási- és mentési minősítéssel rendelkező HUNOR az észt és az osztrák mentőcsapatokkal dolgozik együtt, egyszerre két kárterületen. A gyakorlaton részt vevő, mintegy hatvanfős magyar delegáció eddig hat embert mentett meg.
 
A törzsvezetési- és terepgyakorlat változatlan intenzitással halad és várhatóan csütörtök délelőtt fejeződik be. A gyakorlat feladatainak végrehajtását a 36 fokos hőmérséklet és az erős napsütés is nehezíti.
 
Kedden este a Nemzeti Polgári Védelmi Hatóság képviseletében dr. Elisio Oliviera műveleti parancsnok fogadta a külföldi mentőcsapatok képviselőit, így Jackovics Péter tűzoltó ezredest, a HUNOR parancsnokát is.
 
Fotó: HUNOR Hivatásos Mentőszervezet

Kapcsolódó képek:
Intenzív munkával telt a HUNOR második napja Intenzív munkával telt a HUNOR második napja Intenzív munkával telt a HUNOR második napja
További képek a galériában