Szervezetünk hírei


Jászberénybe került a Tűzkakas vándorkupája
2017. augusztus 07. 08:20
Jászberénybe került a Tűzkakas vándorkupája A hétvégén játszották a XXII. Tűzkakas Országos Tűzoltó Strandfoci Bajnokság döntő mérkőzéseit a paksi ürgemezei strandon. A vándorkupát végül a Jászberény Öregfiúk csapata nyerte el, miután a fináléban 3:1-re legyőzte Kiskunhalas együttesét. Idén huszonnégy csapat nevezett a bajnokságra, a döntőben tizennyolcan küzdöttek a vándorkupáért – tették mindezt a negyvenfokos hőségben, a paksi strand forró homokjában.
A hétvégi döntő a két héttel korábban megrendezett selejtezőt követte. A csapatokkal népes családi szurkolótábor is érkezett, amelynek tagjai végigizgulták a meccseket és hangos szóval bíztatták a játékosokat. A küzdelem nem csak a pályákon folyt, a gyerekek olykor vérre menő harcot folytattak a labdáért. Mások homokvárat építettek, vagy a medencében pancsoltak anyával, míg apa rúgta a bőrt.
 
A tavalyi győztes paksiaknak idén nem sikerült a címvédés. Most a kilencedik helyen végeztek, miután a pécsi hivatásos tűzoltók csapata ellen vívott kemény küzdelemben 4:2-re alulmaradtak. A legjobb négy közé jutásért is nagy csatákat vívtak. A szekszárdiaknak nem sikerült a diadal, pedig a végsőig kitartottak, végig 1:0-ra vezettek. Ám a nagy hőségben elfogyott az erejük, a hosszabbításban 4:1-re kikaptak a Jászberény Öregfiúktól.
 
Az elődöntőben a dombóváriak fogadták Kiskunhalas csapatát, a jászberényiek pedig a Dunaferr együttesét. Ebből a csatából Kiskunhalas és Jászberény került ki győztesen, így Dombóvár a Dunaferr-rel küzdött meg a harmadik helyezésért, a viadal eredménye 4:1 lett az Dombóvár javára. A vándorkupát végül a Jászberény Öregfiúk csapata nyerte el, miután a fináléban 3:1-re legyőzte Kiskunhalas együttesét.
 
A bajnokságon a különleges teljesítményeket is díjazták. A legtöbb gólt Tóth István, a Jászberény Öregfiúk tagja lőtte, míg a torna legjobb játékosa a dombóvári Juhász István lett. A kiskunhalasi Borbás Roland kapuját tudták a legkevesebbszer bevenni, míg a legsportszerűbb csapatnak járó elismerést a legkevesebb személyi hibával játszó szekszárdiak zsebelhették be.
 
A torna végső sorrendje:
  1. Jászberény Öregfiúk
  2. Kiskunhalas
  3. Dombóvár HTP
  4. Dunaferr
  5. Szekszárd HTP
Fotó: Boros Brigitta tű. főhadnagy - Tolna MKI

Kapcsolódó képek:
Jászberénybe került a Tűzkakas vándorkupája Jászberénybe került a Tűzkakas vándorkupája Jászberénybe került a Tűzkakas vándorkupája
További képek a galériában