Szervezetünk hírei


Elismeréseket adtak át a főigazgatóságon
2017. szeptember 08. 10:54
Elismeréseket adtak át a főigazgatóságon Az augusztus eleji, hortobágyi tűz oltásakor végzett munkáért adott át elismeréseket szeptember nyolcadikán az országos katasztrófavédelmi főigazgató.
A Hortobágyi Nemzeti Park területén augusztus harmadikán keletkezett nagy kiterjedésű tűz, a lángok nagyjából ezer hektáron pusztítottak, nádas, kaszáló és alacsonyfüves vegetáció égett. Az oltást nehezítette a terület nagysága, az oltóvíz hiánya, valamint az erős szél. A kárfelszámolás során kollégák és civilek végeztek megfeszített munkát. A tűzoltás során tanúsított kimagasló helytállása elismeréséül dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója javaslatára a Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát adományozta Dajka Attila őrnagynak, a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis, Végrehajtó Alegységek, Szállítóhelikopter Zászlóalj zászlóaljparancsnok-helyettesének és Finta Zoltán zászlósnak, a Magyar Honvédség, 86. Szolnok Helikopter Bázis, Logisztikai Alegységek, Repülőműszaki Zászlóalj, Szállítóhelikopter Üzembentartó Század fegyver üzembentartó ellenőrének. A belügyminiszter ugyanilyen elismerésben részesítette Gál Lajost, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság Nagykunsági-tájegység tájegységvezetőjét, illetve Hoffmann Károlyt, a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi őrkerület-vezetőjét. A Rendkívüli Helytállásért Érdemjel arany fokozatát vehette át Kovács Krisztián tűzoltó alezredes, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője és K. Nagy Róbert tűzoltó őrnagy, a tiszafüredi hivatásos tűzoltó-parancsnokság megbízott parancsnokhelyettese is.
 
A belügyminiszter augusztus 20-a alkalmából, munkakörében hosszú időn át végzett kiemelkedő munkája elismeréseként Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredesnek, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettesének tűzoltósági főtanácsosi címet, Antalicz Lóránd László tűzoltó alezredesnek, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság polgári védelmi főfelügyelőjének pedig tűzoltósági tanácsosi címet adományozott, mindkét elismerést szeptember nyolcadikán vették át az érintettek az országos katasztrófavédelmi főigazgatótól.
 
Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a Belügyminisztérium és szervei állományában eltöltött húsz év elismeréseként elismerésben részesítette Lipták Attila tűzoltó dandártábornokot a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját.
 
Ugyancsak a mai rendezvény adott alkalmat arra, hogy átvegye a hősies helytállása elismeréseként az országos katasztrófavédelmi főigazgató által adományozott ajándéktárgyat Daróczi Dániel tűzoltó főtörzsőrmester, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság referense. A főtörzsőrmester még május 25-én segített egy bajba jutott autósnak. Aznap a 4301-es úton szenvedett balesetet egy Szeged irányába tartó gépkocsi. Az autó legurult a töltésoldalról, többször megpördült és az oldalára borulva állt meg. A jármű vezetője nem tudott kiszállni az autóból, a szabadnapján éppen arra közlekedő Daróczi Dániel segített neki. A főtörzsőrmester a csomagtartó ajtaján keresztül, további sérülések nélkül kiszabadította a sofőrt és biztonságos helyre kísérte.
 
Az elismerések átadását követően Góra Zoltán főigazgató gratulációját fejezte ki mindenkinek, majd úgy fogalmazott, a hortobágyi tűz példája volt annak, milyen károkat tudnak okozni a természet erői. Mint mondta, a tüzet tűzoltószakmai szempontból kimagaslóan sikerült megfékezni, a hatékony oltáshoz nagyban hozzájárultak a társszervek és a nemzeti park dolgozói. A tábornok külön köszönetét fejezte ki a honvédség és a nemzeti park munkatársainak.
 
 
 

Kapcsolódó képek:
Elismeréseket adtak át a főigazgatóságon Elismeréseket adtak át a főigazgatóságon Elismeréseket adtak át a főigazgatóságon
További képek a galériában