Szervezetünk hírei


Sikeresen vizsgáztak a veszélyes áruk belvízi szállításának ellenőrei
2017. november 10. 07:52
Sikeresen vizsgáztak a veszélyes áruk belvízi szállításának ellenőrei Hatodik alkalommal tartottak képzést a veszélyes áruk belvízi szállítását ellenőrző katasztrófavédelmi szakemberek számára Pécelen, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A négynapos kurzus végén tizenhét hallgató tett sikeres vizsgát.
A katasztrófavédelmi szakemberek az elméleti ismeretek elsajátításával kezdték a tanfolyamot november hatodikán. Két napon át ismertették velük a hatályos ADN előírások (veszélyes áruk vízi szállításának szabályai) formai és tartalmi jellegzetességeit, az idevágó jogszabályok értelmezését, valamint a veszélyes áruk belvízi szállításának ellenőrzésével összefüggő előírásokat. Az előadókat a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ iparbiztonsági szakcsoportjának oktatói közül válogatták ki a képzés szervezői.
 
Az elméleti órákat gyakorlati foglalkozás követte. Az elméletben elsajátított tananyagot valós körülmények között, tehát egy hajó fedélzetén is alkalmazhatták a hallgatók. Ennek köszönhetően még jobban „bevésődtek” a belvízi folyami ellenőrzés sajátos szabályai és azok jogszerű alkalmazásának módozatai. A képzés negyedik napján a hallgatók a mohácsi katasztrófavédelmi kirendeltség vízi ellenőrzései során szerzett tapasztalatait elemezték és dolgozták fel.
 
Az ezt követő írásbeli vizsgán Jakab Gábor tű. alezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság veszélyes szállítmányok főosztályának főosztályvezető-helyettese elnökölt. A bizottságban helyet foglalt még Kurtán Attila tű. százados, Antal Ferenc tű. alezredes, az oktatási központ polgári védelmi és iparbiztonsági szakcsoportja képviseletében, valamint Tóthné Orbán Judit tű. százados, az intézmény tanulmányi osztályáról.
 
Az írásbeli megmérettetés során a vizsgára bocsátottaknak harminc tesztkérdést kellett megválaszolniuk, valamint egy esettanulmányt kidolgozniuk, utóbbit a hatósági ellenőrzés szemszögéből építve fel. Százhúsz perc állt a vizsgázók rendelkezésére a feladatok maradéktalan elvégzéséhez. Az eredményesen teljesítők a bizottság elnökétől vették át a tanfolyam sikeres elvégzését tanúsító bizonyítványukat.
 
Fotó: KOK Polgári Védelmi és Iparbiztonsági Szakcsoport és FKI

Kapcsolódó képek:
Sikeresen vizsgáztak a veszélyes áruk belvízi szállításának ellenőrei Sikeresen vizsgáztak a veszélyes áruk belvízi szállításának ellenőrei Sikeresen vizsgáztak a veszélyes áruk belvízi szállításának ellenőrei
További képek a galériában