Szervezetünk hírei


Tudományos pályamunkákkal a megelőzésért
2017. december 15. 12:14
Tudományos pályamunkákkal a megelőzésért December 15-én tartotta ünnepi ülését a Katasztrófavédelmi Tudományos Tanács. A grémium októberben hirdette meg pályázatát, a legjobb pályaművekért járó díjakat az év végi rendezvényen adták át.
A tanács olyan pályamunkák elkészítése érdekében írt ki ősszel pályázatot, amelyek a katasztrófavédelem munkájának gyakorlati kérdéseivel és problémáival foglalkoznak, különös tekintettel a tragikus kimenetelű tűzesetek számának csökkentésére, illetve megelőzésére.
 
A pályázat meghirdetésével a tanács célja az volt, hogy minél több tudományos igényű pályamunka szülessen. A kiírás nyomán összesen kilenc pályamű készült el, négy tanulmány, három kisfilm és két plakát érkezett. A műveket a tanács által felkért szakemberek bírálták el. A rendezvényen három – tanulmány, plakát és kisfilm – kategóriában hirdettek eredményt, illetve különdíjakat is átadtak.
 
A nyerteseknek dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója okleveleket és díjakat adományozott, amelyeket dr. Papp Antal tűzoltó ezredes, a tudományos tanács elnöke és dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztályának vezetője adott át a nyerteseknek.
 
Az első helyezést „tanulmány” kategóriában Kiss Péter tűzoltó százados, a szombathelyi katasztrófavédelmi kirendeltség munkatársa nyerte el pályázati anyagával. Különdíjas Kolláth András c. tűzoltó zászlós, a tatabányai hivatásos tűzoltó-parancsnokság és Hajmási Kitti,  a komáromi Szivárvány Óvoda munkatársának  pályaműve lett.
 
„Plakát” kategóriában a legjobbnak ítélt pályaművet Antal Ferenc tűzoltó főhadnagy, Szabó Adrián tűzoltó őrmester, Szentkirályi Botond, dr. Szentkirályiné dr. Sovány Ágnes tűzoltó őrnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársai küldték be, ők a „112” címet adták a pályaművüknek. A különdíjat „A jövő hőse” című plakáttal szintén ők vehették át.
 
A bírálók által legjobbnak vélt kisfilmet Domonkos Ádám és Nagy Tamás, a Szombathelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai készítették. A kategória különdíját Tóth Anita Lilla és Simon László, a soproni Nyugat-Biztonságtechnikai Kft. munkatársai vihették haza.
Fotó: KOK / Novák József c. tű. főtörzszászlós

Kapcsolódó képek:
Tudományos pályamunkákkal a megelőzésért Tudományos pályamunkákkal a megelőzésért Tudományos pályamunkákkal a megelőzésért
További képek a galériában