Szervezetünk hírei


Szakmai továbbképzés az Országos Vízügyi Főigazgatósággal
2018. február 06. 17:40
Szakmai továbbképzés az Országos Vízügyi Főigazgatósággal Közös szakmai képzést tartott február 6-án a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
A rendezvényt dr. Mógor Judit tűzoltó ezredes, a katasztrófavédelmi főigazgatóság hatósági főigazgató-helyettese nyitotta meg, aki beszédében kiemelte a vízügyi hatósági és vízügyi igazgatási szervezetek együttműködésének jelentőségét, majd rövid áttekintést adott a 2018. január 1-jén hatályba lépett jogszabályokról, valamint hangsúlyozta az elektronikus fejlesztésekkel kapcsolatos változásokat.
 
Angyal István tűzoltó alezredes, főosztályvezető ezt követően a „Mezőgazdasági Vízhasználat Információs és Ellenőrzési Keretrendszer” (VIZEK) projekt jelenlegi helyzetéről, valamint a vízjogi engedélyezési eljárásokban már bevezetett eredményekről tartott beszámolót.

Az elektronikusan benyújtott kérelmekkel kapcsolatos feladatokat Somodi-Nagy Szabolcs tűzoltó alezredes ismertette a résztvevőkkel. Előadásában kiemelt figyelmet fordított az e-papír hitelesített üzenetküldő felület bemutatására, hiszen az idei évtől már a gazdálkodó szervezeteknek és az önkormányzatoknak is elektronikusan kell intézniük ügyeiket.
 
Az Országos Vízügyi Főigazgatóság részéről Harangozó Mária tartott előadást, aki bemutatta a vízügyi igazgatási szervezetek vízügyi objektumazonosítással kapcsolatos tevékenységét, amely szintén január 1-jétől ad munkát.

A képzés második szakaszában a vízügyi hatósági állomány részletesen foglalkozott a vízkészlet-járulék adategyeztetéséhez kapcsolódó ügyintézői feladatokkal, illetve a VKJ3 elektronikus rendszer kezelésével kapcsolatos tudnivalókkal.
 

Kapcsolódó képek:
Szakmai továbbképzés az Országos Vízügyi Főigazgatósággal Szakmai továbbképzés az Országos Vízügyi Főigazgatósággal