Szervezetünk hírei


Újdonsült tisztek, elismerések a katasztrófavédelemnél
2018. február 27. 14:00
Újdonsült tisztek, elismerések a katasztrófavédelemnél Nyolc, újonnan kinevezett tűzoltótiszttel bővült a katasztrófavédelem tiszti kara február 27-én. Az újonc tűzoltótisztek eskütételét követően többen elismerést vehettek át.
A belügyminiszter dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a katasztrófavédelem főigazgatója javaslatára tűzoltó századossá nevezte ki a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába Csámpai Attila tűzoltó törzszászlóst, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába pedig Donkó Krisztinát. Tűzoltó főhadnaggyá nevezték ki a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság állományába dr. Haramura Edit Adriennt, dr. Katona Esztert és Novák Zoltánt. Tűzoltó hadnagy lett a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóságon dolgozó Honfi Ádám Csaba tűzoltó törzsőrmester, Nagy András tűzoltó főtörzsőrmester és Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
 
A hagyományokhoz híven a főigazgató elismeréseket adott át azoknak, akik rendkívüli helytállásukról tettek tanúbizonyságot. 2018. január 22-én Rábapatonán egy családi ház melletti műhely és a ház teteje is égett. A műhelyben egy acetilén-, egy oxigén- és három propánbutángáz-palack volt. Az acetilén-palack bármelyik pillanatban felrobbanhatott volna. Három tűzoltó önként vállalta a feladatot, hogy kiviszi az épületből a veszélyes palackot, ezzel megakadályozták, hogy az felrobbanjon és elkerülték, hogy még nagyobb kár keletkezzen. A három győri tűzoltó hősies helytállása elismeréseként főigazgatói ajándéktárgyat kapott: Józsa György tűzoltó főtörzsőrmester és Töreki László tűzoltó őrmester az ünnepségen, Kocsis Imre tűzoltó főhadnagy pedig a későbbiekben veszi át az elismerést.
 
Hivatásos állományban eltöltött harminc év elismeréseként szolgálati jelet vehetett át Kiss András Zoltán tűzoltó ezredes, húsz év elismeréseként pedig Tóth Tibor tűzoltó dandártábornok.
 
A katasztrófavédelem főigazgatója negyven éves munkaviszonya elismeréseként jubileumi jutalomban részesítette Érces Ferenc tűzoltó ezredest, valamint Kisvárdai Istvánné tűzoltó ezredest.
 
Ötvenedik születésnapja alkalmából vehetett át ajándéktárgyat Koroknai Péter tűzoltó alezredes, Cser Tamás Sándor tűzoltó alezredes, Dezsőné Király Anikó, Farkas József tűzoltó főtörzsőrmester, dr. Gál László István tűzoltó alezredes, Gombosné Erdei Erzsébet tűzoltó százados, Hermann Péter tűzoltó főtörzsőrmester, Hörömpő László tűzoltó főtörzsőrmester, Huszti Csaba Bertalan tűzoltó alezredes, Kiss Imre tűzoltó főtörzsőrmester, Mészáros Sándor tűzoltó főtörzsőrmester, Privarics István tűzoltó főtörzsőrmester, Szabó Gábor tűzoltó őrnagy és Sztoján János.
 
A kinevezések, elismerések, születésnapi ajándéktárgyak átadása után a főigazgató gratulált az újdonsült tiszteknek, és emlékeztette őket arra, hogy tiszti fogadalmuk egész pályafutásukon elkíséri őket. A hősies helytállásukért elismert három tűzoltót pedig példaképül állította a katasztrófavédelem teljes személyi állománya elé.
 

Kapcsolódó képek:
Újdonsült tisztek, elismerések a katasztrófavédelemnél Újdonsült tisztek, elismerések a katasztrófavédelemnél Újdonsült tisztek, elismerések a katasztrófavédelemnél
További képek a galériában