Szervezetünk hírei


Itt van minden, ami modern, fenntartható, innovatív és tudatos
2018. április 11. 13:14
Itt van minden, ami modern, fenntartható, innovatív és tudatos A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is képviselteti magát a szerdán megnyílt Construma 2018 kiállításon. A budapesti vásárközpontban kialakított standnál már a hivatalos nyitás időpontja előtt megjelentek az érdeklődők, akik a kéménysepréssel és a tűzvédelemmel kapcsolatos kérdéseikkel fordultak a szakemberekhez.
Tizennyolc ország csaknem hatszáz kiállítója mutatkozik be azon a szakkiállításon, ami a legmodernebb építészeti, lakberendezési és kertészeti termékek seregszemléje is egyben. A több mint ötszáz kiállító között ott van a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is. A szervezet standja az úgynevezett Tájékoztatási sziget része, ide érkezett szerdán reggel az az idős férfi is, aki kéménysepréssel kapcsolatos szórólapot kért. Egy asszony a kémények beüzemeléséről és a szilárd tüzelésű fűtőberendezésekre vonatkozó szabályzókról érdeklődött Kabai Tamástól, míg dr. Kelemen Norbert tű. alezredes az építőipari szakemberek kérdéseit válaszolta meg.
 
Mindeközben egy másik pavilonban Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója ünnepélyes keretek között megnyitotta a rendezvényt. „Itt van minden, ami modern, fenntartható, innovatív és tudatos!” – hangsúlyozta beszédében. Mindez rokon a katasztrófavédelem szemléletével, amelynek bizonyítéka, hogy a három nap alatt egyebek mellett a régi és új épületek tűzvédelmi terveiről, a tervezők, kivitelezők és építtetők kötelezettségeiről is tartanak előadást az egyes témák szakértői.
 
Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára ugyancsak a megnyitón hangsúlyozta, hogy tavaly több mint tizenötezer lakás épült Magyarországon, a cél az, hogy minél jobban érvényesüljenek az új technológiák és eszközök, mindez pedig modern tudással találkozzon. Éppen erről, a modern, új igényekkel jelentkező tervezői szándékról szól majd a katasztrófavédelem csütörtöki előadása is. A Társasházak épületenergetikai felújításának tűzvédelmi kérdései mellett több alkalommal lesz szó a szellőztetés és az égéstermék-elvezetés összefüggéseiről is, ami az új, modern nyílászárók megjelenésével újabb próbatétel elé állítja a tervezőket. A D pavilonban kialakított Tájékoztatási szigeten megjelent kiállítók, köztük a katasztrófavédelem is, azt célozták meg, hogy minden hozzájuk forduló építkező és beruházó tisztában legyen valamennyi rá háruló kötelezettségével. E-napló és energetikai hatékonyság, engedélyek és tervek útvesztőjében biztos pont a Construmán a katasztrófavédelem.
 

Kapcsolódó képek:
Itt van minden, ami modern, fenntartható, innovatív és tudatos Itt van minden, ami modern, fenntartható, innovatív és tudatos Itt van minden, ami modern, fenntartható, innovatív és tudatos
További képek a galériában