Szervezetünk hírei


Aranyérmes az OKSE judósa
2018. április 12. 07:56
Aranyérmes az OKSE judósa Remekül szerepeltek a katasztrófavédelem judósai az UTE Megyeri úti sportcsarnokában április 11-én megrendezett BM Országos Judo Bajnokságon. Az országos pontszerző torna részét képező sporteseményen dr. Demény Ádám tűzoltó dandártábornok súlycsoportja minden versenyzőjét legyőzte és aranyérmet szerzett, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság bajnoka pedig a második helyet szerezte meg.
A Budapesti Rendőr-főkaptányság által megszervezett nagyszabású cselgáncsversenyre a Belügyminisztérium huszonhat szervezeti egysége nevezett. Összesen százharmincnégyen álltak tatamira, közöttük a katasztrófavédelem négy versenyzője.
 
A dr. Pintér Sándor belügyminiszter fővédnöksége és Bucsek Gábor rendőr vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya védnökségével zajló bajnokságot a Magyar Judo Szövetség versenyszabályai szerint, francia visszamérkőzéses rendszerben vívták. Ennek megfelelően nők és férfiak különböző súlycsoportokban, egyéniben és csapatban nevezhettek a versenyre – a férfiaknál két korcsoportban is.
 
A katasztrófavédelem munkatársai az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület (OKSE) színeiben induló dr. Demény Ádám tűzoltó dandártábornokért, a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság főigazgatójáért, az OKSE egykori elnökéért szurkolhattak. A harmincöt év feletti, száz kilogrammosok súlycsoportjában a tábornok pazar sorozatot produkált, így megérdemelten jutott be a torna fináléjába, ahol nagy csatát vívott. Az aranypontos küzdelemben végül a katasztrófavédelem sportolója kerekedett felül, így ő állhatott a dobogó legfelső fokára.
 
Ugyancsak kiváló teljesítménnyel szerepelt Pap Sándor címzetes tűzoltó zászlós, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Közép-pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség X. kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság különlegesszer-kezelője a harmincöt év feletti 90 kilogrammos férfiak súlycsoportjában. Végig meggyőző magabiztossággal versenyzett, ám az első és második helyet eldöntő küzdelemben ellenfele kerekedett felül, így ő ezüstérmesként zárta a tornát.
Fotó: Péter Zsolt tűzoltó alezredes

Kapcsolódó képek:
Aranyérmes az OKSE judósa Aranyérmes az OKSE judósa Aranyérmes az OKSE judósa
További képek a galériában