Szervezetünk hírei


Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe
2018. április 18. 07:36
Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe Az elmúlt évek statisztikai adatai alapján kijelenthető, hogy Magyarországon évről évre emelkedik a közlekedési balesetekkel kapcsolatos műszaki mentések száma. A tűzoltók tudásának frissítése, naprakészen tartása érdekében országos képzéssorozat kezdődött, amelynek első állomása Szombathely volt.
Ahhoz, hogy a készenléti állomány tagjai a közlekedési balesetekkel kapcsolatos káresemények felszámolását a lehető leghatékonyabban hajtsák végre, elengedhetetlen tudásuk naprakészen tartása. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelősége ezért szervezett képzést a közlekedési balesetek során végzett műszaki mentések végrehajtásáról. A képzést nyolc megyében, regionális szinten tartják meg. A felkészítéseken összesen negyvennyolc mentort képeznek ki, ők a most megszerzett tudást és tapasztalatot a későbbiekben átadják a készenléti állomány tagjainak.  
 
Az első hat mentor felkészítése április 16-án, Szombathelyen már meg is történt, a vasi megyeszékhelyen a házigazdákon kívül Zala és Győr-Moson-Sopron megye képviseltette magát. A képzés a későbbiekben a Fejér, a Hajdú-Bihar, a Békés, a Heves, a Somogy és a Bács-Kiskun megyei igazgatóságon zajlik majd. Ezen alkalmakkor a résztvevők megismerkednek a közlekedési baleseteknél történő mentés során oly fontos csapatmunka egyes elemeivel, a biztonságos munkavégzés alapjaival, valamint a leggyakrabban előforduló vágási, feszítési, ékelési és támasztási technikákkal.
 
Fotó: Egyed László tű. alezredes és Balogh Eszter - Vas MKI és Sándor László tű. alezredes - BM OKF

Kapcsolódó képek:
Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe Egyre több a baleset, nő a felkészítés szerepe
További képek a galériában