Szervezetünk hírei


Elismerést kapott a katasztrófavédelem munkatársa az országos rendőrfőkapitánytól
2018. április 20. 14:48
Elismerést kapott a katasztrófavédelem munkatársa az országos rendőrfőkapitánytól A rendőrség napja, Szent György-nap alkalmából Papp Károly r. altábornagy, országos rendőrfőkapitány, a rendőrség és a katasztrófavédelem között, a közúti közlekedés biztonságának növelése érdekében, a veszélyesáru-szállítás ellenőrzésének területén meglévő kitűnő együttműködésre tekintettel, szolgálati beosztásában hosszú ideje nyújtott kimagasló teljesítményéért elismerésben részesítette Szitás Albert tű. alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi Szervezet Veszélyes Szállítmányok Főosztály munkatársát.
Szitás Albert a jogszabályi előírások maradéktalan betartásának felügyeletét látja el a veszélyes áruk közúti, vasúti, vízi és légi szállításának ellenőrzésével és a kapcsolódó hatósági eljárásokkal kapcsolatosan. Tudásával hatékonyan támogatja a területi szervek másodfokú hatósági döntéseinek meghozatalát, illetve az azok kapcsán indult közigazgatási peres és nem peres eljárásokat is. A szakterülettel kapcsolatos jogalkotási feladatokat kiemelkedő színvonalon végzi.
 
Az alezredes részt vett a veszélyes áruk közúti, vízi, vasúti, szállítások ellenőrzésének és bírságolásának részletszabályait tartalmazó kormányrendeletek módosítását előkészítő munkacsoportban is. A veszélyes szállítmányok szakterületi feladatai kiemelkedő szintű ellátásával hozzájárul a katasztrófavédelem országos szakmai tevékenységének eredményes ellátásához, a veszélyesáru-szállítás kockázatainak csökkentéséhez és a biztonságos közlekedéshez.
 
Fotó: ORFK

Kapcsolódó képek:
Elismerést kapott a katasztrófavédelem munkatársa az országos rendőrfőkapitánytól