Szervezetünk hírei


Sok család látogatott ki a Városligetbe
2018. április 21. 16:17
Sok család látogatott ki a Városligetbe Nyolcadik alkalommal harsantak fel április 21-én a szirénák a Városligetben, hogy hirdessék, szombat reggeltől Rendőr- és Tűzoltó majálisra várják az egyenruhások az érdeklődőket. A hagyományos rendőr- és tűzoltónap alkalmat teremtett arra, hogy barátságos, nyílt és közvetlen kapcsolatba lépjenek egymással hivatásosok és civilek, és hogy egy napra valóságos gyerekparadicsommá váljon a park.
Két jármű ütközött össze a Városliget közepén, a tűzoltóréten, ahol az ütközés következtében kigyulladt az egyik személyautó. A sérülteket a fővárosi hivatásos tűzoltók emelték ki a kocsikból, a baleset köré csoportosult több száz ember figyelmének kereszttüzében. A tűzoltómajális leglátványosabb bemutatóján valósággá váltak a rendezvény megnyitóján elhangzott szavak: „A ma emberének szüksége van hősökre” – ezt Bucsek Gábor r. vezérőrnagy, budapesti rendőrfőkapitány mondta, aki hozzátette, a rendőrök védőszentjének, Szent Györgynek a legendája azt fejezi ki, hogy a hit megszünteti a démonok uralmát. Varga Ferenc tű. dandártábornok, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója arról beszélt, hogy Budapesten éves szinten több mint nyolcezer eseménynél avatkozik be együtt a két szervezet, a mai majális ennek az együttműködésnek az ünnepe és szimbóluma is. A tábornok egyúttal a látogatók figyelmébe ajánlotta a nap egyik kiemelkedő attrakcióját, azt a legendás Rosenbauer Panther-t, ami a repülőtéren szolgál. A hatalmas gép valóban a nap egyik sztárja volt, de hosszú sorok kígyóztak az emelőkosarak és a füstsátor előtt is.
 
Rendületlenül rótta a köröket a Fővárosi Tűzoltó Szövetség tűzoltó Trabantja is, a legbátrabbak kipróbálhatták a mászófalat, az óvatosabbak a Katasztrófavédelmi Kutatóintézet habképző berendezésével ismerkedtek. A tűzoltó gépjárművek napindító felvonulása után a ligetben békésen tűrték a látogatók ostromát a hagyományos és modern járművek, a parkban megelevenedett a múlt és beköltözött oda a jövő. A Katasztrófavédelem Központi Múzeuma Kovács Sándor tűzoltókészülék-gyűjteményéből adott ízelítőt, miközben hagyományos egyenruhában szólt a közönséghez a zene nyelvén a Katasztrófavédelem Központi Zenekara. A kalandvár rövid időre alpintechnikai bemutató helyszínévé alakult, mellette pedig a Magyar Honvédség tűzszerészei avatták be a szakma titkaiba a közönséget.
 
A rendezvényre ellátogatott dr. Pintér Sándor belügyminiszter is, aki végigjárta az egyes helyszíneket, és mindenhol szót váltott az állománnyal. Immár ismerősként üdvözölte a Pilisvörösvári Önkéntes Egyesület parancsnokát, Pfeiffer Ferencet, majd érdeklődve megtekintette a már említett reptéri járművet, mindezek után pedig ellátogatott az Országos Katasztrófavédelmi Ifjúsági Versenyre is. A Városligetben zajló egész napos programot Takács Nikolas és a Flórián Band zárta.
 
Fotó: Jóri András - BM OKF és Szabadi Bálint tű.zászlós - FKI Videócsoport

Kapcsolódó képek:
Sok család látogatott ki a Városligetbe Sok család látogatott ki a Városligetbe Sok család látogatott ki a Városligetbe
További képek a galériában