Szervezetünk hírei


Lejár a digitális szolgáltatók regisztrációs határideje
2018. augusztus 08. 11:16
Három szektorban – online piactér, keresőszolgáltatás, felhőalapú számítástechnikai szolgáltatás – 2018. augusztus 8-áig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósághoz (BM OKF) e-Papíron benyújtva kell teljesíteniük adatszolgáltatási, regisztrációs kötelezettségüket a digitális szolgáltatást nyújtó vállalkozásoknak. Kivételt a mikro- és kisvállalkozások képeznek.
Az adatszolgáltatási és regisztrációs kötelezettséget az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló törvény írja elő. Ez a jogszabály érvényesíti a hazai jogrendben a hálózati és információs rendszerek biztonságának az egész Európai Unióban egységesen magas szintjét biztosító intézkedésekről szóló úgynevezett NIS irányelv rendelkezéseit.
 
A regisztrációs lap kitöltésére az alábbi hivatkozásokon keresztül van lehetőség. A regisztrációt az e-Papír szolgáltatás igénybevételével lehet teljesíteni a BM OKF részére. A hatóság a beérkezett regisztrációt megvizsgálja és dönt a nyilvántartásba vételről.
 
Regisztrációs űrlap:
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=iparbiztonsagi_szolgaltatok_regisztracio
 
 További információk:
http://www.katasztrofavedelem.hu/letoltes/iparbiztonsag/szolgaltatok/Tajekoztato_Bejelentes_koteles_%20szolgaltatast_%20nyujtok.pdf