Szervezetünk hírei


Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban
2018. szeptember 22. 17:22
Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban Huszonhárom emelet magasra kellett felrohanniuk a tizennyolcadik alkalommal megrendezett Országos Lépcsőfutó Bajnokság résztvevőinek. A hagyományos versenyt a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbjében rendezték meg, szeptember 22-én.
Az ország minden tájáról érkezett tűzoltókkal telt meg szombaton reggel a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömbje. Az egyébként orvostanhallgatóktól hemzsegő aulában a versenyre készülő, bemelegítő, a megfelelő légzéstechnikát gyakorló tűzoltók gyülekeztek, várva a reggel nyolc órás rajtot.
 
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Országos Lépcsőfutó Bajnokságra száznegyvenhárman neveztek. A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágtak neki a több száz lépcsőnek, húsz kilónál is nehezebb felszereléssel. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól. A legidősebb induló egy 58 éves tűzoltó volt, ő is, mint mindenki más, probléma nélkül elérte a legfelső emeletet.
 
Az eredményhirdetésen Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság általános főigazgató-helyettese köszöntötte a résztvevőket. A tábornok gratulált a versenyzőknek, egyúttal kifejtette: reméli, jövőre még többen éreznek motivációt majd magukban, hogy teljesítsék ezt az embert próbáló kihívást.
 
A díjakat Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok és Palotai Zsolt Gábor tűzoltó ezredes, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság általános igazgatóhelyettese adta át.
 
Fotó: Jóri András - BM OKF

Kapcsolódó képek:
Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban Huszonhárom emelet tűzoltó tempóban
További képek a galériában
Letölthető dokumentum(ok):