Szervezetünk hírei


Ülésezett a Humánszolgálati Tanácsadó Testület
2018. október 13. 10:14
Ülésezett a Humánszolgálati Tanácsadó Testület Csütörtökön a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon tartotta meg idei utolsó ülését a grémium. Ezen az eddig elvégzett munkát összegezték, majd megvitatták az állományt érintő, jelenleg aktuális témákat.
A rendezvényt megnyitó beszédében dr. Gubicza József tű. ezredes, a BM OKF Humánszolgálat Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztály vezetője, ügyvezető elnök köszöntötte a meghívott előadókat és a testület tagjait, majd beszámolt arról a munkáról, amelyet az idén eddig végzett el a testület. A tanácskozáson részt vett prof. dr. Bleszity János ny. tű. altábornagy, a grémium tiszteletbeli elnöke, valamint Bittmann Tibor korábbi humánszolgálat-vezető, akik több év alatt megszerzett tapasztalataikkal segítették a testület munkáját.
 
A 2018. évi munka- és üléstervben a második félévre tervezett témákat kerekasztal-beszélgetés formájában tárgyalták meg. Vietórisz Ágnes tű. ezredes, a BM OKF Humánszolgálatának vezetője, mint az ülés levezető elnöke, elsőként az életpályamodell részét képező illetményemeléseknek az egyes állománykategóriákon belüli hatásáról beszélt. Mint mondta, az állomány megtartását és egzisztenciális helyzetének stabilizálását a megtett intézkedések nagyban segítették, és várhatóan továbbra is pozitív hatással lesznek.
 
Ehhez a témához kapcsolódva tartott tájékoztató előadást dr. Bak Sándor r. ezredes, az ORFK Személyügyi Főigazgatóság Humánigazgatási Szolgálatának vezetője és Sipos János bv. ezredes, a BVOP Humánszolgálat Személyügyi Főosztályának vezetője, akik a saját szervezetükre vonatkozó tapasztalatokat osztották meg a testület tagjaival.
 
A második napirendi pontban a jelenlévők az eddig lefolytatott eljárások alapján megvitatták az egészségkárosodási ellátás bevezetése óta szerzett tapasztalatokat. Megállapították, hogy az eljárási rendet, a vonatkozó jogi normákat egyes pontokon pontosítani célszerű, az erre vonatkozó javaslatok már megszülettek. A három rendvédelmi szerv jelenlévő humán képviselője kinyilvánította elkötelezettségét, hogy a következő időszakban is megosztják tapasztalataikat és ismertetik a szervezetüknél kialakított jó gyakorlatot.
 

Kapcsolódó képek:
Ülésezett a Humánszolgálati Tanácsadó Testület Ülésezett a Humánszolgálati Tanácsadó Testület Ülésezett a Humánszolgálati Tanácsadó Testület
További képek a galériában