Szervezetünk hírei


Elektromos és hibridrendszerekkel ismerkedtek magyar tűzoltók
2018. október 30. 09:27
Elektromos és hibridrendszerekkel ismerkedtek magyar tűzoltók Tizennégy magyar tűzoltó járt a német fővárosban október utolsó hetében, hogy részt vegyen a berlini székhelyű Gépjármű-iparági Ipartestület (Innung des Ffz-Gewerbes Berlin) által szervezett, a közúti gépjárművek magasfeszültségű rendszereit bemutató ötnapos képzésen.
A katasztrófavédelem hivatásos állományából tizenkét, tűzoltósági szakterületen dolgozó kolléga, valamint a Magyar Tűzoltó Szövetség két képviselője vett részt a képzésen. A kiküldetés résztvevői az elektromos és hibrid közúti járművekkel kapcsolatos tűzoltói beavatkozások hazai eljárásrendjének és képzési anyagának birtokában érkeztek a tréningre. A szakemberek a berlini út során megismerhették az ilyen üzemű járművek magasfeszültségű rendszereinek alapvető felépítését, működési mechanizmusát, továbbá tapasztalatokat szerezhettek a német tűzoltóság vonatkozó szabályozásáról. Nemcsak az elmélettel ismerkedhettek meg, a jól felszerelt műhelyben a gyakorlatban is bemutatták az elhangzottakat: a résztvevők különböző típusú gépjárműveken maguk is elvégezhették a magasfeszültségű rendszerek áramtalanítását. A szervező a képzés elvégzéséről a résztvevők részére kétnyelvű bizonyítványt állított ki.
 
 

Kapcsolódó képek:
Elektromos és hibridrendszerekkel ismerkedtek magyar tűzoltók Elektromos és hibridrendszerekkel ismerkedtek magyar tűzoltók Elektromos és hibridrendszerekkel ismerkedtek magyar tűzoltók
További képek a galériában