Szervezetünk hírei


Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára
2018. november 09. 07:11
Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára Székesfehérvár adott otthont november 8-án a katasztrófavédelem országos fekvenyomó bajnokságának. Az erős emberek versenyén idén rekordot döntött a résztvevők száma, több mint százharmincan indultak. A BM Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közös rendezvénye egyben az éves pontszerző versenysorozat záróeseménye volt.
Az Alba Regia Sportcsarnokban Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Fejér megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte a fővárosi és a megyei igazgatóságok, a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ, valamint a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Gazdasági Ellátó Központ csapatát. Az ezredes kiemelte, hogy Fejér megye büszkén vállalta az idei bajnokság megszervezését, és a résztvevőknek jó hangulatú, rekordokban gazdag versenyzést kívánt.
 
A bajnokságot női és férfi kategóriában, több kor- és súlycsoportban rendezték meg a Magyar Professzionális Erőemelő Liga szabályzata szerint. Ennek alapján a versenyző a vezető bíró indítása után engedte le a mellkasára a rudat, majd annak mozdulatlanságát egy újabb vezényszóval jelezték. A súlyokkal megrakott rudat ezután a karok kiegyenesítésével kellett kinyomni, és ugyancsak mozdulatlanul tartani a záró vezényszóig. A feladat végrehajtását, vagyis a résztvevők által választott súly szabályos emelését három bíró értékelte.
 
Az egyéni versenyszámoknál a súlycsoportonkénti első három helyezettet minden kategóriában éremmel és oklevéllel díjazták. Az abszolút női és abszolút férfi kategóriák korcsoportonkénti dobogósait, valamint a csapatverseny első három helyezettjét serleggel jutalmazták.  
 
A díjakat dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Oktatásigazgatási és Kiképzési Főosztályának vezetője és Magosi Lajos tűzoltó ezredes adta át.  
 
Első helyezést ért el női abszolút junior kategóriában Juhász Szabina tűzoltó hadnagy, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról, open kategóriában Istványi Nóra tűzoltó főhadnagy a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról, masters kategóriában pedig Szabó Anna, a Gazdasági Ellátó Központ munkatársa.
 
A férfiak között abszolút junior kategóriában a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ színeiben induló Fazekas Olivér szerzett aranyérmet, open kategóriában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságról érkezett Mészáros Dávid tűzoltó őrmester, masters kategóriában pedig Barkó Péter tűzoltó zászlós, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság munkatársa.
 
A csapatok közül a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság által delegált team állhatott a dobogó legfelső fokára.
 
A verseny legerősebb embere kétszázhuszonkét és fél kilogramm kinyomott súllyal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság színeiben induló Mészáros Dávid tűzoltó őrmester lett.
 
A rendezvény zárásaként dr. Gubicza József tűzoltó ezredes kiemelte, a katasztrófavédelem öt pontszerző bajnokságán összesen ezerháromszáz kolléga vett részt. Mint fogalmazott, büszke arra, hogy ilyen sokan megmérettették magukat és ez volt az a verseny, ahol eldőlt a végső sorrend.
 
Az ezredes végül megköszönte a szervező bizottságnak a pontos, precíz, színvonalas verseny lebonyolítását és a résztvevőknek a székesfehérvárihoz hasonló, sportszerető, jó hangulatú versenyzést kívánt a jövőben is.
 
Fotó: Fejér MKI

Kapcsolódó képek:
Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára Kétszázhúsz kilóval a dobogó legfelső fokára
További képek a galériában