Szervezetünk hírei


Megkezdődött a tűzvédelmi műszaki irányelvek módosítása
2018. december 05. 15:02
Megkezdődött a tűzvédelmi műszaki irányelvek módosítása A hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) módosítása miatt valamennyi tűzvédelmi műszaki irányelvet felül kell vizsgálni és aktualizálni szükséges azokat. Elsőként az a munkacsoport alakult meg, amelyik a tűzoltó egységek beavatkozását biztosító követelmények módosítását dolgozta ki.
A tűzvédelmi műszaki irányelvek kidolgozása, módosítása több szervezet szoros együttműködését igényli. A szakmai szervezetek, oktatási intézmények, valamint tűzoltógépjárművek gyártóinak és forgalmazóinak a munkáját az irányelvek akkor segítik, ha az azokban részletezett megoldások jól alkalmazhatóak. Mindehhez szakmai konszenzusra, gyakorlati tapasztalatokra, széleskörű ismeretekre van szükség.
 
Az első munkacsoport ülését dr. Bérczi László tű. dandártábornok nyitotta meg. Az országos tűzoltósági főfelügyelő elmondta, hogy a tűzvédelmi műszaki irányelvek célja, hogy azok megoldási lehetőséget kínáljanak a tervezőknek, akiknek igazodniuk kell az Országos Tűzvédelmi Szabályzathoz is. Az OTSZ-ben meghatározott biztonsági szintet minden esetben biztosítani kell, de annak eléréséhez több alternatíva is rendelkezésre áll.
 
A tárgyi tűzvédelmi műszaki irányelvek módosításának aktuális témái között szerepelt egyebek között az épületek mellett kötelezően biztosítandó tűzoltási felvonulási terület, az oda vezető út, vagy a homlokzati mentési pontok kialakítása. A téma érintette azokat az eseteket is, amikor a tűzoltási felvonulási terület vagy út biztosítására alternatív megoldási lehetőségek kínálkoznak.
 
A munkacsoport ülésén kamarák, oktatási intézmények, járműforgalmazók és a katasztrófavédelem szakemberei vettek részt.
 

Kapcsolódó képek:
Megkezdődött a tűzvédelmi műszaki irányelvek módosítása Megkezdődött a tűzvédelmi műszaki irányelvek módosítása Megkezdődött a tűzvédelmi műszaki irányelvek módosítása