Szervezetünk hírei


Tűzoltók a MikulásGyárban
2018. december 15. 14:44
Tűzoltók a MikulásGyárban Már hagyománynak tekinthető, hogy a katasztrófavédelem is kiveszi a részét a MikulásGyárként ismert karácsonyi adományozásból. Az idén új helyszínen, a Millenárison felállított központban gyűjtik a rászoruló családok számára felajánlott tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, valamint jó állapotú könyveket és játékokat.
A tűzoltók idén is dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő vezetésével látogattak el a buborékszerű építménybe. Természetesen tűzoltóautóval érkeztek, és egy-egy karton csokoládét vittek a MikulásGyár központi gyűjtőpontjára. „Kétezer csokoládét hoztunk, hiszen ennyi tűzoltó lesz szolgálatban december 24-én” – emelte ki a tábornok. Az adománycsokik csomagolásán egy-egy rövid, tűzmegelőzéssel kapcsolatos üzenet olvasható.

A MikulásGyárat nemcsak adományozók látogatják, hanem óvodás és kisiskolás csoportok is, hogy bepillantást nyerjenek a Mikulás titkos műhelyébe. Számukra a katasztrófavédelem Országos Tűzmegelőzési Bizottsága szolgált látnivalókkal és feladatokkal. A kicsik gyerekméretű tűzoltóruhába bújhattak és kipróbálhatták magukat a tűzoltásban is. Akit pedig az érdekelt jobban, az a kiállított tűzoltóautót vehette alaposabban szemügyre.
 

Kapcsolódó képek:
Tűzoltók a MikulásGyárban Tűzoltók a MikulásGyárban Tűzoltók a MikulásGyárban
További képek a galériában