Szervezetünk hírei


Speciális körülmények között gyakoroltak Zsámbékon
2019. február 20. 12:49
Speciális körülmények között gyakoroltak Zsámbékon Kedden a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság oktatásigazgatási és kiképzési főosztály, valamint a Gazdasági Ellátó Központ szervezésében a szervezet nagy tapasztalattal rendelkező gépjárművezetői vehettek részt gépjárművezetés-technikai képzésen a Driving Camp Hungary zsámbéki vezetéstechnikai pályáján.
Az elméleti képzés során a helyes üléspozíció, a kormányfogás és a mechanikus, valamint az elektronikus biztonsági rendszerek működése és jelentősége volt a középpontban. A két vezetéstechnikai vezetőoktató, Péter Zsolt tű. alezredes, a Gazdasági Ellátó Központ gépjárműosztályának vezetője, valamint Hoffmann Zoltán tű. zászlós a fékút és féktávolság sebességgel összefüggő változására hívták fel a figyelmet, valamint beszéltek arról is, hogy balesetveszély miként lehet helyesen megválasztani az elkerülő és menekülési útvonalakat.
 
Ezt követően a képzés gyakorlati része következett: a gyakorlópályákon a feladatokat valós mozgásviszonyok, időjárási és útviszonyok között, életszerű sebesség mellett kellett végrehajtani. A vezetéstechnikai pályán lehetőség volt egyebek mellett a vész- és célfék használatának gyakorlására, dupla akadály kikerülésére, úgynevezett rántópad és rántókorong használatával a csúszós úton történő manőverezésre, miközben vízakadályokat kellett kikerülniük a járművezetőknek. Mindemellett a vizes műgyantával borított útszakaszon történő lejtmenetet és az ideális íven történő vezetést is gyakorolhatták a résztvevők.
 
Az egész napos vezetéstechnikai képzések célja, hogy felhívják a gyakorló járművezetők figyelmét a vezetési készségek fejlesztésének fontosságára, valamint arra, hogy az emberi reakciók mennyire erősen befolyásolják a közúti konfliktushelyzetek elhárításának esélyeit.
Fotó: Dóka Imre tű. főhadnagy – BM OKF

Kapcsolódó képek:
Speciális körülmények között gyakoroltak Zsámbékon Speciális körülmények között gyakoroltak Zsámbékon Speciális körülmények között gyakoroltak Zsámbékon
További képek a galériában