Szervezetünk hírei


Első tiszteket avattak a főigazgatóságon
2019. február 21. 17:09
Első tiszteket avattak a főigazgatóságon Huszonhárman tettek esküt ünnepélyes keretek között a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon február 21-én. Rajtuk kívül többen elismerésben részesültek, mert egy-egy váratlan, életveszélyes helyzetben álltak helyt, emellett születésnaposokat is köszöntöttek.
Az ünnepségen huszonhárman vehették át első tiszti kinevezésüket. A kinevezések átvételét követően a tisztek fogadalmat tettek, az eskü szövegét Dézsi Tamás tűzoltó főhadnagy olvasta elő. Az ünnepélyes eskütétel után elismerések átadása következett.
 
Hősies helytállásért főigazgatói elismerésben részesült három tűzoltó, akik a Ráday úti kollégiumban keletkezett tűz oltásakor nyújtott kiemelkedő teljesítményükkel jó példát mutattak társaiknak. Siebel Péter tű. százados, a nyolcadik kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnokság belvárosi katasztrófavédelmi őrsének rajparancsnoka és Drotár Bence tű. őrmester beosztott tűzoltó munkáját csütörtökön méltatták a főigazgatóságon. Harmadik társuk, Braun Gábor tű. törzsőrmester, beosztott tűzoltó szolgálati okok miatt maradt távol az ünnepségtől, ő később veszi át az elismerést.
 
Ugyancsak elismerésben részesült Tóth Tamás r. zászlós, a Füzesabonyi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja és Blahó László, a Kompolti Polgárőr Egyesület elnöke. Ők voltak azok, akik 2018. november 22-én a hajnali órákban egy lángoló melléképületből három gázpalackot kivittek, majd a tüzet is oltani kezdték.
 
Gyorsan és szakszerűen cselekedett Bakonyi Balázs tű. főtörzsőrmester is, aki ez év január 12-én segített Nagykanizsán egy eszméletét vesztett nőn, akinek a légzése és szívműködése is leállt. A szabadnapos tűzoltó haladéktalanul megkezdte az újraélesztést, amivel megmentette a nő életét.
 
Köszöntötték a kerek évfordulót ünneplő kollégákat is. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy kiemelte, hogy emlékezetes ez a nap azoknak, akiket immár esküjük is a szolgálathoz köt. Felhívta az első tisztek figyelmét arra, hogy a fejlődés útja még hosszú, de ezen az úton nem maradnak kísérő nélkül, majd szakmai sikereket kívánt. Megköszönte azok helytállását, akik gyors helyzetfelismerésük révén segítették a katasztrófavédelem munkáját, majd biztosította a kerek évfordulót ünneplőket arról, hogy továbbra is számít elkötelezett munkájukra.
 
 
 

Kapcsolódó képek:
Első tiszteket avattak a főigazgatóságon Első tiszteket avattak a főigazgatóságon Első tiszteket avattak a főigazgatóságon
További képek a galériában
Letölthető dokumentum(ok):