Szervezetünk hírei


Megtartotta évnyitó ülését a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület
2019. február 22. 16:05
Megtartotta évnyitó ülését a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Polgári Védelmi Tanácsadó Testülete február 22-én tartott ülésén az aktuális szakmai kérdéseket vitatta meg, emellett a grémium elfogadta 2019-es munkatervét is.
A rendezvényt a BM OKF részéről Szarka Zsolt tű. alezredes, veszélyhelyzet-kezelési főosztályvezető-helyettes nyitotta meg, majd a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület elnöke, majd dr. habil. Endrődi István tű. ezredes köszöntötte a résztvevőket. Az ezredes ezután ismertette a testület idei munkatervét, amelyet a jelenlévők elfogadtak.  
 
Az év egyik kiemelt feladatának ebben az évben is a két korcsoportban tartandó, felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny megszervezése számít, amelynek selejtezői helyi és megyei szinten zajlanak le, a döntőt pedig április végén, a budapesti Városligetben tartják, az országos rendőr- és tűzoltónap keretein belül. Az ifjúság versenysorozatra való felkészítése kiemelt fontossággal bír, hiszen a felkészülés során a gyerekek nagyon hasznos ismereteket sajátíthatnak el saját maguk és mások biztonságának megóvása érdekében. A verseny a diákok körében töretlenül népszerű, évente több ezren vesznek részt rajta, játszanak, szórakoznak, versengenek a győzelemért, miközben ismereteiket gyarapítják. Az ülés során az elnök részletesen ismertette a verseny megszervezésének és levezetésének mozzanatait, tematikáját, a szervezőkre váró feladatokat.
 
A szakmai tanácskozás zárásaként a testület elnöke elmondta, hogy a testület következő, soros ülésén a vizek kártételei elleni védekezés lesz a tanácskozás fő témája. 
 
Fotó: Dr. Muhoray Árpád ny. pv. vezérőrnagy

Kapcsolódó képek:
Megtartotta évnyitó ülését a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület Megtartotta évnyitó ülését a Polgári Védelmi Tanácsadó Testület