Szervezetünk hírei


Tisztjelöltek hatósági továbbképzése
2019. május 16. 10:14
Tisztjelöltek hatósági továbbképzése A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének huszonegy végzős, tűzoltó tisztjelölt hallgatója vett részt a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Hatósági Főigazgató-helyettesi szervezete által megrendezett hatósági továbbképzésen május 13. és 15. között.
A program elején dr. habil Vass Gyula tű. ezredes, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének igazgatója elmondta, fontos, hogy a tavalyi évhez hasonlóan idén is sor kerülhetett a hatósági szakterületet felölelő továbbképzésre, amely nagyban segíti a hallgatók záróvizsgára történő felkészítését. Dr. Mógor Judit tű. dandártábornok nyitóbeszédében kiemelte, hogy a hatósági szervezetek tevékenységének középpontjában a lakosság élet- és vagyonbiztonságának megóvása, valamint a gazdaság működőképességének biztosítása áll.
 
A továbbképzést Kovács Miklós Bonifác tű. alezredes, országos iparbiztonsági főfelügyelő koordinálta, annak során a diákok betekintést nyerhettek a vízügyi és vízvédelmi, a tűzmegelőzési, a veszélyes üzemekkel foglalkozó, valamint a kritikusinfrastruktúra- és veszélyesáru-szállítási hatósági szakterület tevékenységébe.
 
A képzésen a hallgatók gyakorlati példákon keresztül ismerhették meg a katasztrófavédelmi hatósági feladat- és hatáskörök anyagi és eljárásjogi szabályait, valamint a jogszabályok elméleti és gyakorlati alkalmazásának szerepét a katasztrófavédelem mindennapjaiban. A felkészítés jóvoltából a tisztjelöltek számos, az elsőtiszti beosztásuk ellátásához nélkülözhetetlen gyakorlati tudnivalóval és információval gazdagodtak.
 
Fotó: NKE

Kapcsolódó képek:
Tisztjelöltek hatósági továbbképzése Tisztjelöltek hatósági továbbképzése Tisztjelöltek hatósági továbbképzése