Szervezetünk hírei


Országos korongvadászverseny Ravazdon
2019. május 16. 16:03
Országos korongvadászverseny Ravazdon Május 14-én és 15-én tartották meg az ötödik országos korongvadász- és vadászversenyt Győr-Moson-Sopron megyében, a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. ravazdi erdészetének területén.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által szervezett viadalra az ország minden részéből érkeztek sportvadászok és sportlövők, csaknem hatvanan, köztük néhány nő is volt.
 
A verseny kedd délután regisztrációval kezdődött, majd az úgynevezett golyós verseny következett, amelynek során vadászfegyvernek minősített puskával lőhettek céltáblára az egyéniben induló versenyzők. Öt lövést adhattak le a különböző távolságokra elhelyezett, egész alakos zerge, illetve ülő róka alakra. A vadászoknak biztos kézre és éles látásra volt szükségük, helyzetüket ugyanis még az időjárás is nehezítette, nem kímélte az eső és a szél a versenyzőket.
 
Szerdán a korongvadászverseny valamivel jobb időjárási viszonyok mellett kezdődött, de dél körül ismét eleredt az eső. Az elmúlt évekhez hasonlóan több kategóriában indulhattak a versenyzők: hagyományosan egyéni korongvadász kategóriában, illetve e számban háromfős csapatként is. A sörétes verseny során a sportolók négy pályán összesen száz korongot vehettek célba.

A verseny eredményei:

Vadászverseny kategória:
 
1. Veszeli Tamás
2. Kéri Attila
3. Elek Dénes

Korongvadász csapatverseny:

1. Orosháza csapata (Bajkán György, Ambrusz József, Bisztrán Zoltán)
2. Kurca-parti betyárok csapata (Bánfi József, Borsándi Csaba, Pintér Gábor)
3. Bács Megyei Betyárok I. csapata (Szabó Árpád Jenő, Kocsner János, Tóth István)

Korongvadász egyéni kategória:
 
  1. Bajkán György
  2. Valentyik Péter
  3. Kocsner János
Fotó: Pákai László tü.alez.

Kapcsolódó képek:
Országos korongvadászverseny Ravazdon Országos korongvadászverseny Ravazdon Országos korongvadászverseny Ravazdon
További képek a galériában