Szervezetünk hírei


Népszerű volt a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a Múzeumok Majálisán
2019. május 20. 12:50
Népszerű volt a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a Múzeumok Majálisán Hömpölygött a tömeg a Nemzeti Múzeum felújított kertjében a május 18-19-i hétvégén, a Múzeumok Majálisán. A kiváló alaphangulathoz a Katasztrófavédelem Központi Zenekarának sokszínű játéka is hozzájárult.
A nagynevű, népszerű és közkedvelt, régi hagyományokkal rendelkező múzeumok mellett a többség által kevésbé ismert kiállítóhelyek, emlékházak, helytörténeti kiállítások is bemutatkoztak a Nemzeti Múzeum kertjében. Ennek köszönhetően különösen vonzó és izgalmas kulturális seregszemlén vehetett részt a majálisba bekapcsolódó közönség. Az idő változékony, a hangulat viszont állandó volt, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának sátránál egymást váltották az érdeklődők.
 
A gyerekek ezúttal is szívesen próbálgatták a tűzoltósisakokat és zubbonyokat, a játékos feladatok előtt hosszú sor kígyózott. Míg a gyerekek színezővel, tesztekkel és az ismeretlen tárgyak tanulmányozásával múlatták az időt, addig a szülők a sátor előtti padon hallgatták, ahogy a legkisebbek szűnni nem akaró lelkesedéssel tologatták a szirénázó tűzoltóautókat.
 
Hasonló sikere volt a tizenharmadik kerületi Hagyományőrző Önkéntes Tűzoltó- és Sportegyesület úgynevezett taligafecskendőinek, amelyekkel annak idején a kazaltüzeket oltották el. Nem hiányozhattak a hajdani kézi tűzoltókészülékek sem, ezekről Kovács Sándor, a gyűjtemény tulajdonosa szolgált bőséges információkkal.
 
A múzeum munkatársai készségesen válaszoltak a látogatók legkülönfélébb kérdéseire, de sokan voltak, akik ennél is többre vágytak, ők azok, akik megfogadták, hogy az elkövetkező napokban a múzeum állandó kiállítását is felkeresik.
 

Kapcsolódó képek:
Népszerű volt a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a Múzeumok Majálisán Népszerű volt a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a Múzeumok Majálisán Népszerű volt a Katasztrófavédelem Központi Múzeuma a Múzeumok Majálisán
További képek a galériában