Szervezetünk hírei


Ülésezett a Katasztrófavédelmi Érdekegyeztető Tanács
2019. június 07. 15:05
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon június hetedikén megtartott találkozón aktuális kérdések kerültek terítékre.
Az ülésen a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete részéről dr. Bárdos Judit főtitkár és Nyári László vett részt. A Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szaktervezetét dr. Gápel István alelnök, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetét pedig Andics Gábor általános alelnök, Vidó Attila szervezeti alelnök és Takács József elnökségi tag képviselte.
 
A levezető elnök, Vietórisz Ágnes tűzoltó ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság humánszolgálat-vezetője a rendvédelmi igazgatási alkalmazotti jogviszony bevezetésének tapasztalatairól beszélt. A szakszervezeti vezetők emellett tájékoztatást kaptak arról a katasztrófavédelmi ifjúsági táborról, amelyet az idén elsőször, hagyományteremtő szándékkal szervez a főigazgatóság és a gazdasági ellátó központ. Az ifjúsági tábornak Balatonföldváron a NARO Camping biztosít helyszínt, ahol a fiatalok tartalmas programokon vehetnek részt, és közelebbről megismerkedhetnek a katasztrófavédelem feladataival. Mindezek mellett az ülésen a felmerülő kérdésekre is választ adtak a jelenlévők.