Szervezetünk hírei


Külföldi hallgatók is tanulhatnak a katasztrófavédelem alapszakon
2019. június 13. 07:31
Külföldi hallgatók is tanulhatnak a katasztrófavédelem alapszakon A Stipendium Hungaricum program keretében először hat mongol és egy brazil hallgató kezdheti meg tanulmányait a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézet (KVI) nappali iparbiztonsági szakirányán.
A hallgatók a program során a megállapodásban rögzített tudományterületeken, rész- vagy teljes képzésen vehetnek részt alap-, mester- vagy doktori szinten, valamint felsőoktatási előkészítő tanulmányokon, ha felvételt nyernek az adott intézmény képzésére.
 
A Katasztrófavédelmi Intézetbe idén jelentkezett külföldi hallgatók egyéves idegen nyelvű képzésen vettek részt, és a sikeres vizsgát követően felvételi elbeszélgetésre került sor.
 
Dr. habil. Vass Gyula tűzoltó ezredes, egyetemi docens, a Katasztrófavédelmi Intézet igazgatója megbízásából a hallgatókat Krizsán Zoltán tűzoltó alezredes, az intézet oktatásszervezési osztályának vezetője és dr. habil. Pántya Páter tűzoltó alezredes, a tűzvédelmi és mentésirányítási tanszék egyetemi adjunktusa köszöntötte. A felvételi elbeszélgetést követően a hallgatók tájékoztatást kaptak az iparbiztonsági szakirány tantárgyi struktúrájáról és kapcsolódó szakmaspecifikus ismeretekről. A hallgatók igazgatói ajánlás alapján nyernek felvételt a szeptemberben induló hároméves képzés iparbiztonsági szakirányára, amelyen katasztrófavédelmi szervezői végzettséget szerezhetnek.
 
Fotó: NKE

Kapcsolódó képek:
Külföldi hallgatók is tanulhatnak a katasztrófavédelem alapszakon Külföldi hallgatók is tanulhatnak a katasztrófavédelem alapszakon