Szervezetünk hírei


Ismét kitettek magukért a tűzoltók Kecskeméten
2019. június 13. 07:35
Ismét kitettek magukért a tűzoltók Kecskeméten Az V. „PUMP&RUN” Országos Bajnokság résztvevői elszántan küzdöttek először a súlyokkal, majd a kecskeméti Vízműdomb lankáival. A rutinos versenyzők előre kidolgozott stratégiával érkeztek, de szép számmal akadtak olyanok is, akik először álltak rajthoz ilyen bajnokságon.
Az erőpróba első része a maximum ismétlésszámra törekvő fekvenyomásból (PUMP), második része pedig a teljes védőfelszerelésben egy meredeken emelkedő dombra való felfutásból (RUN) állt. A fekvenyomás versenyszámot a nőknek huszonöt kilogrammos, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval, fekvenyomó padon kellett teljesíteni. A fekvenyomás befejezése után a versenyzők öt percen belül teljes védőfelszerelésben (bevetési védőruhában, védőcsizmában, védősisakban és speciális tűzoltó védőkesztyűben), hátukon acélpalackos légzőkészülékkel, és két tömlővel a kézben vágtak neki a hétszáz méteres pályának. Egy háromszázötven méteres sík és egy szintén háromszázötven méteres emelkedő szakasz várt rájuk, körülbelül ötven méter szintkülönbséggel. A védőfelszerelés összsúlya megközelítette a harminc kilogrammot, a tömlők pedig még plusz tíz kilogrammot jelentettek. Ezt a nem mindennapi kihívást az országból több mint félszázan – nők és férfiak egyaránt – teljesítették.
 
A tűzoltók a munkájuk során sokszor kerülnek olyan helyzetbe, amikor gyors, felelősségteljes döntéseket kell hozniuk, vagy a fizikai állóképességüket teszi próbára egy-egy feladat. Az aktív sportolás, a versengés és az egészséges életmód hozzájárul, hogy az ember kritikus helyzetekben is jól tudjon teljesíteni. Ez a verseny remek alkalmat teremtett a pszichikai és a fizikai teljesítés maximumának megtapasztalására. A rendezvény egészségügyi biztosítását a kecskeméti mentőállomás mentősei látták el.
 
A verseny egyéni eredményei:
 
30 év alatt
I. hely: Juhász András, XX. ker. HTP
II. hely: Bugyi Tibor, Csongrád MKI
III. hely: Laczkó Kornél, Tápiógyöre ÖTE
 
30-40 év között
I. hely: Csernák Zsolt, Kiskunhalas HTP
II. hely: Katona Krisztián, Veszprém HTP
III. hely: Földi Flórián, Jászberény HTP
 
40 év fölött
I. hely: Tóth Tibor, Csongrád MKI
II. hely: Bognár Csaba, Veszprém HTP
III. hely: Szuprics Ferenc, Tolna MKI
 
Nők
I. hely: Rácz Andrea, Tolna MKI
II. hely: Siska Odett, Győr-Moson-Sopron MKI 
III. hely: Borbély Aliz, Bács-Kiskun MKI 
 
Abszolút legjobb
I. hely: Rácz Andrea, Tolna MKI
II. hely: Siska Odett, Győr-Moson-Sopron MKI 
III. hely: Tóth Tibor, Csongrád MKI
 
A verseny csapat eredményei:
 
I. hely: Bács-Kiskun MKI – TFA csapat
Csernák Zsolt
Farkas Zsolt
Rapcsák János
Takács András
 
II. hely: Tolna MKI
Gy. Szabó István
Rácz Andrea
Szuprics Ferenc
Varga Csaba
 
III. hely: Csongrád MKI
Bugyi Tibor
Hegyi Tibor
Krám István
Tóth Tibor
 
 

Kapcsolódó képek:
Ismét kitettek magukért a tűzoltók Kecskeméten Ismét kitettek magukért a tűzoltók Kecskeméten Ismét kitettek magukért a tűzoltók Kecskeméten
További képek a galériában